Annonse


Twitter åpnet igjen i Tyrkia

Den 21. mars ble Twitter blokkert i Tyrkia. Årsaken var at folk tvitret om YouTube-videoer med lydopptak som angivelig inneholdt samtaler mellom Tyrkias statsminister Tayyip Erdogan og hans sønn Bilal (en utskrift av samtalene finner du HER).

Stengte også YouTube
En uke etter stengte myndighetene også YouTube, etter at det ble lagt ut videoer som angivelig gjengir en samtale der landets etterretningssjef diskuterer mulige tyrkiske militæroperasjoner i Syria med utenriksministeren og den militære nestlederen i landet.

Tok dommen til følge
YouTube-stengingen skjedde dagen etter at en tyrkisk rettsinstans hadde beordret myndighetene til å oppheve Twitter-forbudet.

I går skjedde det altså i praksis.

Annonse
YouTube-forbudet står imidlertid fortsatt ved lag.

Presidenten er mot
Tyrkias president Abdulla Gul har hele tiden vært i mot både forbudet mot Twitter og YouTube.

Det samme har USAs president Barack Obama, som har oppfordret tyrkiske myndigheter til å følge påleggene fra de juridiske myndighetene i landet.

Lett å komme rundt
Tyrkere med en minimum av tekniske kunnskaper kan enkelt komme forbi sperringene, og i dagene etter Twitter-blokkeringen økte bruken av kortmeldingstjenesten med hele 130 prosent.

DNS-numrene til Google ble slått opp på husvegger, og lite tydet på at folk flest lot seg affisere av myndighetenes inngrep.

Ble feiret på Twitter
Twitter-åpningen ble i går feiret behørig av glade tyrkere som jublet i form av et stort antall meldinger.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse