Sohaib Athar tvitret om bin Laden-aksjonen, som skjedde like ved der han var. Ikke lenge etter ble bloggen hans angrepet.

Annonse


Han tvitret bin Ladens død

Den pakistanske IT-konsulenten Sohaib Athar var på fjelltur i åsene rundt byen Abbottabad da amerikanerne slo til mot huset der Osama bin Laden holdt til.

Hadde orkesterplass
Fra sitt ståsted hadde han orkesterplass til hele aksjonen, og han holdt sine Twitter-venner fortløpende orientert om hva som skjedde.

Han kunne jo ikke ane at aksjonen gjaldt selveste Al-Qaida-lederen, men han skjønte fort at dette var noe mer enn et vanlig spaningsoppdrag fra de amerikanske styrkenes side.

– Sjelden hendelse
Klokken 01 på natten pakistansk tid skrev han følgende på sin Twitter-konto @ReallyVirtual:

Annonse


– Helikopter svever over Abbottabad kl. 1 om morgenen (sjelden hendelse).

Så, like etter:

– Gå vekk, helikopter, ellers tar jeg ut den kjempstore fluesmekkeren min :-/

Mistolket situasjonen
Deretter virker det som om helikopteret blir skutt ned. Athar er ikke lenger sikker på om det virkelig er et helikopter. Det kan være en drone, skriver han.

Først mange timer senere skjønte Athar at han hadde vært vitne til et kommandoraid mot verdenshistoriens verste terrorist:

– Å, nei. Nå er jeg han fyren som blogget om Osama-raidet på direkten, uten å vite det, skriver han kl.7 om morgenen lokal tid.

Action-helt fikk beskjed
Det var ikke bare Sohaib Athar som var tidlig ute med nyheten om raidet mot bin Laden. Også action helten Dwayne «The Rock» Johnson twittret om hendelsen lenge før de store mediene hadde fangewt den opp og Obama holdt sin tale:

– Fikk akkurat nyss om noe som vil sjokkere verden, skrev han på sin Twitter-konto @TheRock i natt norsk tid, rett etter at raidet var gjennomført.

Johnson skal ha særdeles gode kontakter innen amerikansk etterretnings- og militærmiljø.

Kilder:
Techcrunch.com
Badassdigest.com

Les også:
DinSide.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse