Den ærverdige institusjonen Library of Congress i Washington har inngått avtale om å lagre alle Twitter-meldinger. Både de som er sendt og de som skal sendes.

Annonse


Her skal alle Twitter-meldinger lagres

Det amerikanske nasjonalbiblioteket Library Of Congress mener at såkalte «tweets» – meldinger vi sender via Twitter – er verneverdige på lik linje med biografier, romaner og historiske bokverk.

Historiske øyeblikk
Derfor har de nå bestemt seg for å lagre alle Twitter-meldinger som noen gang har blitt sendt og som kommer til å bli sendt, fra den aller første meldingen som ble sendt og framover på ubestemt tid.

Den første meldingen var for øvrig «just setting up my Twitter», og ble sendt i mars 2006. En annen historisk begivenhet er Twitter-meldingen Barack Obama sendte i det han ble valgt som president i USA 5. november 2008: «We just made history. All of this happened because you gave your time, talent and passion. All of this happened because of you. Thanks»

Milliarder av meldinger
Denne og milliarder av andre meldinger skal nå oppbevares i Library of Congress digitale arkiv, etter avtale med Twitter. Avtalen ble for øvrig inngått samme dag som bibliotekets Twitter-konto passerte 50 000 følgesvenner.

Annonse


Selv om Twitter bare er tekst og dermed ikke tar stor plass, kreves det nok likevel forholdsvis store harddisker. Hele 55 millioner meldinger blir i dag sendt i døgnet, og flere kommer det trolig til å bli. Totalt snakker vi om milliarder av små mikro-blogginger hittil.

Offentlig sted
– Jeg mener Twitter er en av de mest informative kildene som finnes når det gjelder moderne kultur. Det inkluderer økonomiske, sosiale, politiske trender såvel som forbrukermønstre, sier professor Margot Gerritsen ved Stanford-universitetet, som er en av initiativtakerne til arkivet.

For deg som måtte bekymre seg over at ubetenksomme meldinger du sendte til eks-kjæresten i fylla nå blir lagret for evig, er det vel bare å si at du heller burde brukt SMS.

For Twitter blir både av Library of Congress og Twitter sett på som offentlige ytringer, på lik linje med publisering på blogger og i nettaviser.

Kilde:
Loc.gov