Fem journalister går frivillig i «fengsel», med Facebook og Twitter som eneste bindeledd mot omverdenen.

Annonse


Sperres inne med Facebook og Twitter

Fem journalister skal i fem dager barrikadere seg i et hus i Sør-Frankrike. Med Facebook og Twitter som eneste forbindelse til omverdenen.

Blanke harddisker

Hensikten med eksperimentet er å finne ut hvor viktige Twitter og Facebook egentlig er. Ved å fjerne tilgangen på all annen informasjon skal journalistene sjekke hvor viktig og troverdig de to kildene er.

All annen nettsurfing er forbudt. Og alle fem journalistene, som kommer fra Canada, Frankrike, Belgia og Sveits, blir utstyrt med harddisker som bare inneholder operativsystem og nettleser (som er blokkert for alle andr enettsteder enn Twitter.com og Facebook.com).

Vil sjekke myter

– Dette eksperimentet vil sette oss i stand til å sjekke mytene om Facebook og Twitter. Målet vårt er å vise at det finnes ulike kilder til informasjon og å kunne bedømme legitimiteten til hver av disse kildene, sier redaktør Helene Jouan i France Inter, en av radiostasjonene som har avsatt en medarbeider til de fem dagene med semi-isolasjon.

Annonse


Det er en kjent sak at Twitter er spesielt mye brukt av journalister. Spesielt fordi nyheter ofte vinner veiein til Twitter-nettverk svært tidlig, om ikke først.

Fortløpende rapport
– Jeg bruker Facebook til venner og Twitter som en varslingstjeneste, sier Nour-Eddina Zidane, en av radioreporterne som skal inn i «buret».

De fem skal rapportere fortløpende – naturligvis gjennom Twitter og Facebook – mens eksperimentet pågår.

Kilde:
MSN News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse