netflix
Netflix gjør det svært godt for tiden, i sterk kontrast med krise-sommeren i 2022.

Annonse


Netflix tar helt av

Netflix har annonsert sitt beste kvartalsresultat siden 2020.

Dobbelt så mange kunder som forventet

Tjenesten som var den første som la til kontodeling-blokkering (Disney+ gjør kanskje det samme i Norge allerede i sommer), klarte å hanke inn 9,33 millioner nye kunder i første kvartal i år. Det villeste er at markedet forventet 4,84 millioner – Netflix knuste derfor forventningene med dobbelt så mange. Spesielt i USA og Canada gjorde det sterkt takket være blant annet kontodeling-blokkering og originalt innhold.

Netflix ber dog markedet roe seg litt, da de forventer færre nye kunder i andre kvartal, samtidig som de tror omsetningen vil øke med 16 prosent. Apropos tall skal Netflix fra neste år slutte å rapportere antallet nye kunder per kvartal og omsetning per kunde. Det høres ut som samme strategi Apple startet med for flere år siden da de sluttet å rapportere antallet solgte iPhones.

“Vi har en god start på 2024. Sammenlignet med Q1’23 økte inntektene våre med 15 prosent, driftsinntektene vokste med 54 prosent og driftsmarginen økte med syv prosentpoeng til 28 prosent. For FY24 anslår vi en inntektsvekst på 13 prosent til 15 prosent. Vi øker vår driftsmarginprognose for FY24 til 25 prosent, basert på F/X-rater per januar 24, opp fra 24 prosent,” oppsummerer Netflix.

Annonse