Det finnes faktisk et mørkemodus i Android allerede, men dette fungerer bare på Pixel- og Nexus-mobiler og bestemmes i forhold til mobilens bakgrunn.
Det finnes faktisk et mørkemodus i Android allerede, men dette fungerer bare på Pixel- og Nexus-mobiler og bestemmes i forhold til mobilens bakgrunn.

Annonse


Nå kommer (ikke) Android-funksjonen mange har ventet på

Vi venter fremdeles på et skikkelig nattmodus fra Apple utover omvendt fargemodus. Google kan komme dem i forkjøpet.

Oppdatert, 24. februar, 03:34:

Google melder at det hele er en misforståelse og at det, foreløpig, er snakk om en utviklerfunksjon som gjør det enklere å utvikle og teste apper med nattmodus.

Ikke en offisiell kunngjøring

Det var da en moderator for Googles Issue Tracker lukket en tråd om mørkemodus til Android, og forklarte funksjonen var implementert, at forumet virkelig lyste opp.

Annonse


Mange apper har støtte for mørkemodus, som ofte er mer behagelig for øyenene, men det er på tide at OS-et tar over styringen, for da kan jo også grensesnittet automatisk endres til mørkt tema etter solnedgang, eller når man måtte ønske.

Helt tilbake til 2016 har Android-folket håpet på et mørkemodus i Android, men funksjonen ble trukket fra den endelige versjonen av Android N.

Sjekk ut ITavisens nattmodus. Du aktiverer nederst på forsiden.

Usikker lansering

Det ble ikke sagt noe om når eller i hvilken utgave funksjonen blir å finne – kanskje i Android 8.x, kanskje i Android P?

Det er ikke godt å si, men vi tipper Apple kommer til å avsløre at det samme blir å finne i iOS 12.

Det ventes at Apple skal snakke om neste iOS-versjon under WWDC 2018 det ryktes Apple skal avholde 4. juni.

Kilde:
Droid-Life

Annonse