Essential Phone fra Android-skaper Andy Rubin.
Essential Phone fra Android-skaper Andy Rubin.

Annonse


Slik blir nye Android og slik tror de at de kan lure til seg iPhone-kunder

Bloomberg melder at Google jobber med en større overhaling av Android – P (Pistachio Ice Cream).

Vil ha iPhone-kundene som betaler 10 000 for en mobil

En av de største endringene i OS-et vil være støtte for busslomma Apple introduserte i iPhone X. Det melder kilder som har vært i kontakt med avisen.

Oppdateringen kommer senere i år, og vil foruten å tettere integrere Google Assistant, også få et nytt grensesnitt Google håper vil friste iPhone-eiere.

Google ønsker nemlig å dominere premium-segmentet der iPhone er med 1000 dollar-mobiler, og ikke bare billige og mellomklasse-produkter.

Annonse


Embrace the notch

Google er også nødt til å gjøre det mulig for OS-et å være mer fleksibelt i forhold til sensorer. Dette er sensorer som produsentene kan velge å plassere over skjermen, med andre ord får Android støtte for busslomma i egen kjerne slik at utviklerne har et mer robust OS i forhold til egne maskinvare-valg.

Essential er den eneste “store” produsenten i Android-leiren som har en kameradel som stjeler litt skjermarel på topp, mens Huawei visstnok utvikler en lignende modell i skrivende stund.

Ikke alt kommer i år

Assistant blir altså viktigere, og en måte å gjøre dette på vil være å gi utviklere mulighet til å integrere hjelperen i egne apper.

Google ser også på muligheten til å integrere søkeboksen med Assistant på hjemskjermen, men ingenting er spikret og er uansett ikke på planen for endelig lansering i år. Det samme gjelder Assistant i tredjeparts-apper.

 

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse