nvidia laptop gpus
Kraftige skjermkort fra Nvidia er nå så teknologisk avanserte at de leverer mange ganger kraften enn tidligere, selv i kompakte bærbare.

Annonse


Nå kan maskiner som dette utrolige ting – annonse

En gang var kraftfulle bærbare datamaskiner forbeholdt spillere.

Bærbare med kraftige skjermkort er ikke lenger forbeholdt gamere

De var store, tunge og krevde mye strøm. Men ting har endret seg. Takket være en eksplosjon i regnekraft trenger du ikke lenger å inngå kompromisser når du velger en bærbar PC. En av de viktigste grunnene til dette er den økende populariteten til dedikerte grafikkort. I motsetning til integrerte grafikkort, som er en del av hovedprosessoren, er dedikerte grafikkort separate prosessorer som er designet for å håndtere krevende grafikkoppgaver.

Tidligere var dedikerte grafikkort kun for spillere. Men nå er de tilgjengelige i et bredt utvalg av bærbare datamaskiner, og de kan gi deg en rekke fordeler, selv om du ikke spiller spill. Også video-samtaler blir bedre med avanserte AI-funksjoner med Nvidia Broadcast:

  • Støyreduksjon: Fjern irriterende bakgrunnsstøy fra mikrofonen, slik at du høres krystallklar ut.
  • Virtuell bakgrunn: Skjul rotete omgivelser og vis profesjonelle bakgrunner under møter.
  • Autofokus: Kameraet holder deg alltid i fokus, selv om du beveger deg på. Selv filmer og video-innhold forbedres med AI-teknologi.
  • Støykansellering: Legger til en enormt effektiv støyfiltrering til hodetelefoner som ikke kommer med slikt som standard. Dette er alle funksjoner som tidligere krevde dedikerte maskinvareløsninger, men som nå kan utføres av ett enkelt stykke maskinvare.
Skjermkort fra Nvidia til bærbare dekker enda bredere enn ytelse, grafikk og spill, men leverer også praktiske AI-funksjoner som er lette å bruke.

Dedikerte skjerm-kort er klare for AI

I tillegg er dedikerte grafikkort avgjørende for fremveksten av kunstig intelligens (AI). AI er en raskt voksende teknologi som brukes i alt fra selvkjørende biler til ansiktsgjenkjenning. Og for å fungere effektivt, trenger AI mye regnekraft. De siste årene har dedikerte grafikkort blitt stadig mindre og mer energieffektive. Dette betyr at du nå kan få en bærbar datamaskin med et kraftig grafikkort uten å ofre batterilevetid eller bærbarhet. AI brukes også for å servere spillere med mye bedre ytelse, og ofte en dobling i ytelsen med Nvidia-teknologi som “Frame Generation.”

På samme måte som utviklingen av maskinvare etter hvert har resultert i at de fleste av oss har byttet den mekaniske harddisken ut med en SSD, har utviklingen av grafikkort også skjedd med rakettfart. Det betyr at man i dag kan velge et splitter nytt grafikkort til sin bærbare, og likevel slippe unna med et strømforbruk som er så lavt at behovet for kompromisser ikke lenger behøver å stå i første rekke.

nvidia laptop gpu
Tynne og lette maskiner som som denne gir deg uovertruffen ytelse og funksjoner som du kun får i kombinasjon med en Nvidia GPU.

Hvis du er ute etter en bærbar datamaskin som kan håndtere alt du kaster på den, er det verdt å vurdere en modell med et dedikert grafikkort. Du vil bli overrasket over hvor mye kjappere spill og arbeidet flyter.

Uansett om du er en gamer, en kreativ profesjonell eller bare trenger en kraftig bærbar PC for skolearbeid, gir Nvidia GPU-er deg den fleksibiliteten og kraften du trenger for å få jobben gjort og levert utrolige visuelle spill-opplevelser med høy FPS, detaljnivå og med teknologi som “DLSS”, “Reflex Boost”-modus og avansert strålesporing (ray tracing.)

Nvidia sine skjermkort for bærbare støtter den avanserte CUDA-teknologien sm frigjør kraften for å akselerere krevende oppgaver i et bredt spekter av programmer, inkludert After Effects og Photoshop:

  • Rendring av videoer i After Effects opptil 10 ganger raskere ved å overlate den tunge jobben til grafikkortet.
  • Redigere bilder i Photoshop med flytende ytelse, selv med komplekse effekter og filtre.
  • Skape 3D-modeller i Maya med lynrask hastighet, slik at du kan se resultatet av arbeidet ditt i sanntid.

CUDA er også for:

  • Studenter kan bruke CUDA til å akselerere oppgaver i CAD/CAM-programvare, vitenskapelige beregninger og mer.
  • Hjemmebrukere kan nyte jevnere videospilling, raskere videotranskodering og forbedret bildekvalitet i videochatter.