apple siri
Apple skal ha jobbet med AI og LLM-er i mange år, men har brukt mange år på å finne ut hvordan de skal kunne kontrollere teknologien. Hvordan får vi kanskje svaret på 10. juni.

Annonse


Apple hanket inn Google-eksperter til hemmelig lab

Financial Times har avduket at Apple har hyret en rekke av Googles tidligere AI-eksperter for å ryste seg i segmentet.

“Derfor har Apple vært så forsiktige”

Og prosjektet har de jobbet med siden 2018, om ikke tidligere, avslører FT som har snoket på LinkedIn-profiler og avdekket at 36 AI-spesialister har gått til John Giannandrea (som selv jobbet hos Google før han ble hyret av Apple i 2018) AI-team i Cupertino. Og dette er merkelig, for det hevdes at Apple allerede sent i 2013 snakket om muligheten til å gjøre Siri til en del av en “nevral arkitektur for talegjenkjenning.” Dette ifølge Chuck Wooters med AI og LLM som ekspertise – han jobbet i selskapet i to år.

“Allerede den gang, før store språkmodeller tok fart, var de store talsmenn for nevrale nettverk,” hevder Wooters som får oss til å lure på hvorfor ikke Siri har blitt nevneverdig bedre med årene, og hvorfor nettopp Apples assistent ikke ble AI-smart først.

Ruslan Salakhutdinov fra Carnegie Mellon University mener at problemet er at AI-er kan gi feilaktige eller “problematiske” svar, og at dette er årsaken til at de ekstra forsiktige. “De kan ikke lansere noe de ikke kan kontrollere,” hevder Salakhutdinov som vet mye om temaet: selskapet hans, Perceptual Machines, ble nemlig handlet av Apple i 2016 med AI bilde-generering som ekspert-felt.

Med iOS 18 vil Apple trolig presentere måter de kontrollerer AI-en på, og hvordan brukerne kan rapportere inn feil.

Annonse