iphone 16 og iphone 16
iPhone 16 sammenlignet med iPhone 15.

Annonse


iPhone-fansen kan ha noe å glede seg til likevel

Ryktebørsen sådde tvil rundt kapasitive knapper på årets nye iPhones. Nå vender ryktet tilbake.

“Har bestilt deler”

Og det er helt konkret det “Economic Daily News” melder, ikke at kanskje noe skjer. Ifølge den kinesiske avisen har Apple stor-bestilt et stort antall berøringsfølsomme knapper fra en produsent i Taiwan, “ASE Investment Holdings.”

Dette gir mening av to årsaker: det er ryktet, inkludert fra tekniske tegninger, at Apple skal utstyre iPhone 16, altså ikke Pro-modellene, med både action-knapp og en ny kamera-knapp – men hva gjenstår da for Pro-modellene for å forsvare prisen? Trykkfølsomme berøringsknapper som gjør en eller flere av knappene multi-funksjonelle!

OPPDATERT: Nærmest garanterer nytt iPhone 16-design

‘Deksel til nye iPhones med en ny kameraknapp nederst. Bilde: Sonny Dickson/X’Deksel til nye iPhones med en ny kameraknapp nederst. Bilde: Sonny Dickson/X

Skal gi følelse av fysiske trykk

Rapporten beskriver hvordan to “Taptic Engines” vil gi tilbakemelding til fingertuppene slik at det føles ut som man klikker inn fysiske knapper.

Annonse


“De tidligste kjente prototypene av iPhone 16 ble antatt å inkludere haptiske strøm- og volumknapper. “Project Bongo,” som det ble kjent internt, var en redesign av volum- og dvale-knappene på ‌iPhone 15‌. Dette ble imidlertid skrotet i 2023 etter uløste tekniske problemer, ifølge MacRumors ‘kilder. Etter kanselleringen av Bongo-prosjektet, gikk Apple tilbake til mekaniske knapper for iPhone 16,” forklarer Apple-avisen som påpeker at det kan hende at alle disse knappene er ment for iPhone 17 Pro.

Vi tror ikke det, da det er for langt frem i tid. At Apple bestiller komponentene nå matcher en lansering i september, og at masse-produksjonen starter et par måneder i forkant. Hadde det vært en liten bestilling, hadde det vært større sjanse for lansering neste år, for videre prototype-testing.

Annonse