amazon one app
Amazon gjør det veldig enkelt, selv uten mobilen, å betale i hundrevis av kjeder i USA med håndflaten.

Annonse


Etter to år er det mulig

Er man Amazon-kunde i USA trenger man ikke lenger mobil eller kort.

One-appen analyserer håndflatene

For Amazon One er lansert med en app som scanner en eller begge håndflatene slik at man kan betale kun ved å la en scanner analysere detaljene i håndflaten i butikkene. Da tjenesten først ble annonsert i 2022, måtte man fysisk innom en butikk. Whole Foods, Panera Bread og 150 andre butikker som ikke er en del av Amazon, har støtte – stedene inkluderer stadioner, flyplasser, treningssentre og matbutikker.

Amazon One ble utviklet ved å bruke generativ AI for å lage syntetiske håndflatebilder. Dette var avgjørende for opplæring av maskinlæringsmodellene våre. AI driver også vår siste innovasjon – muligheten til å matche et kameratelefonbilde med nær-infrarøde bilder fra en Amazon One-enhet – samtidig som den opprettholder høy nøyaktighet og sikkerhet. Når en kunde som registrerte seg for Amazon One via appen holder håndflaten over en Amazon One-enhet første gang, er AI-systemet vårt i stand til å sammenligne og matche bilder fra håndflaten og venene tatt av Amazon One-enheten med kameratelefonbildet, og først på dette tidspunktet anses påmeldingen som fullført.

Amazon

“Amazon One har blitt brukt mer enn 8 millioner ganger, og over 80 prosent av kundene som bruker Amazon One i Amazon- og Whole Foods Market-butikkene velger å bruke tjenesten gjentatte ganger,” melder Amazon i forbindelse med lanseringen av appen.

Amazon sier at systemet har 99,9999 nøyaktighet, og forklarer hvordan de verifiserer ved å lese vektorer: “Amazon One ser på både håndflaten din og dens underliggende venestruktur for å lage en unik numerisk vektorrepresentasjon – kalt en håndflatesignatur – for identitetsmatching. For å sikre at Amazon One fortsetter å levere samme nøyaktighet, sammenligner vår AI-innovasjon vektorrepresentasjoner av håndflaten fra Amazon One-appen med vektorrepresentasjonen av håndflate- og venebilder fra en Amazon One-enhet. Dette lar oss bekrefte at personen som holder håndflaten over Amazon One-enheten er den samme som har registrert seg for tjenesten med appen.”

Bildene krypteres og sendes til et “sikkert Amazon One-domene i AWS-skyen,” forklarer Amazon, og legger til:

“For å opprettholde vår høye standard for kundepersonvern og datasikkerhet, kan disse bildene ikke lastes ned eller lagres på telefonen din, og mobilappen inkluderer flere lag for å stoppe falsk gjenkjenning. Kunder elsker bekvemmeligheten til Amazon One, og forhandlere og andre virksomheter setter pris på den raske, sømløse og sikre opplevelsen den gir.”

Annonse