apple store
Andrew Aude delte konfidensiell informasjon om ikke-lanserte Apple-produkter, fikk sparken men skal likevel være en trussel, mener Apple.

Annonse


Ble fakket av Apple, så gjorde han dette

Andrew Aude jobbet som iOS-utvikler hos Apple.

“Slettet bevis midt under intervju”

Men Aude var ikke interessert i å holde tyst om ikke-lanserte-produkter, som ifølge Apple inkluderer Vision Pro og Journal-appen selskapet introduserte i desember. Aude lagret konfidensiell informasjon fra arbeidsgiver, og var i fortløpende kontakt med journalister, inkludert The Wall Street Journal som lekket nettopp Journal. Selskapet skal ha funnet ut av hva Aude drev med høsten 2023, men ifølge Apple brukte han do-pause som unnskylding for å stikke fra et møte om hendelsene – i stedet, mener de, at eks-medarbeideren slettet bevis på sin iPhone.

“Apple fikk vite om Audes uredelighet høsten 2023. Da Apple møtte ham for å diskutere de upassendene avsløringene, bekreftet Aude umiddelbart sin skyld gjennom handlingene sine, om ikke ordene. Ved starten av intervjuet 7. november 2023 benektet Aude gjentatte ganger at han hadde lekket informasjon til noen. Han hevdet også at han ikke hadde med seg sin Apple-utstedte arbeids-iPhone. Aude erklærte et behov for å besøke toalettet midt under intervjuet, og hentet deretter sin iPhone fra lommen i pausen og slettet betydelige mengder bevis permanent. Dette inkluderte Signal-appen, som lagret hans historie med å lekke informasjon til “Homeboy” (og sannsynligvis andre) via kryptert kommunikasjon,” heter det fra Apple i søksmålet.

Aude gjorde ellers en god jobb hos Apple. Siden han startet i 2016 ble han promotert en rekke ganger, og jobbet blant annet med å forbedre batterilevetid og ytelse. Aude fikk sparken, men likevel mener Apple at Aude er en “trussel basert på hans kunnskap om Apples konfidensielle og proprietære informasjon.”

Homeboy som referert i søksmålet.

Annonse