icloud drive
Problemene hoper seg opp for Apple med macOS 14.4: denne gang er det filer som forsvinner for alltid på en måte de ikke gjorde med eldre versjoner av macOS. Om endringen er ønsket har ikke Apple kommunisert den enda.

Annonse


OPPDATERT: Mac-oppdatering retter viktige feil

Det er fem dager siden Apple lanserte macOS Sonoma 14.4, som i tillegg til feilrettinger, også byr på en ny feil.

Først publisert 13. mars.

Oppdatert, 25. mars, 18:16:

macOS 14.4.1 (23E224) er lansert og retter USB-hub og Oracle Java-feilen. Musikk-program-feilen er også rettet: “Kopibeskyttede Audio Unit-plugin-moduler designet for profesjonelle musikkapper kan ikke åpne eller består ikke validering,” forklarer Apple.

Annonse


Oppdatert, 19. mars, 12:19:

Det er, utrolig nok, oppdaget nok en alvorlig feil i macOS 14.4, den fjerde i rekken. Det advares nå mot en feil i “Optimaliser Mac-lagring”-systemet når dette brukes med iCloud Drive. The Eclectic Light Company oppsummerer feilen som ikke er å finne i 14.3:

“I tidligere versjoner av macOS, når en fil blir kastet slettet fra lokal lagring i iCloud Drive [ved å bruke alternativet Fjern nedlasting i høyreklikkmenyen], er alle tidligere lagrede versjoner bevart. Last ned filen på nytt fra iCloud Drive, og versjoner som er lagret på den Mac-en (men ikke andre Mac-er eller enheter) har vært fullt tilgjengelige. Gjør det i 14.4, og alle tidligere versjoner slettes og er tapt for alltid.”

The Eclectic Light Company anbefaler to løsninger: enten så lagrer du ikke dokumentene dine i iCloud Drive fra nå av, eller så må du deaktivere optimalsert Mac-lagring.

Oppdatert, 17. mars, 09:52:

Det er oppdaget tre andre problemer som skaper problemer etter oppdatering til macOS 14.4. Først er det Oracle som advarer brukerne om å ikke oppdatere til 14.4:

“Et problem introdusert i macOS 14.4 får Java-prosesser til å avslutte uventet, og påvirker samtlige versjoner fra Java 8 til de tidlig tilgangs-versjoner til JDK 22. Det er ingen løsning tilgjengelig, og siden det ikke er noen enkel måte å gå tilbake på en macOS-oppdatering, kan det hende at berørte brukere ikke kan gå tilbake til en stabil konfigurasjon med mindre de har en fullstendig sikkerhetskopi av systemene sine før OS-oppdateringen.”

Men selv om 14.4 retter 64 feil, har den også dratt med seg andre. Et annet problem er relater til printere der driverne kan ende opp ødelagte. Det finnes foreløpig ingen omfattende feilretting for feilen. Det er også en annen feil som berører langt færre, og i utgangspunktet kun de som driver med musikk-produksjon:

“Som du kanskje vet, rullet Apple nylig ut macOS 14.4 Sonoma. Det har vært rapporter om kompatibilitetsproblemer som påvirker plugin-moduler fra ulike produsenter som er beskyttet av PACE / iLok med lydenheter som er vert for DAW-er som Logic Pro på Apple silisium-Macer. Følgelig, hvis du bruker lydenheter på en Apple M-maskin, anbefales det å utsette oppdateringen til mer er kjent. Vi kontakter PACE og vil oppdatere deg etter at vi har funnet en løsning,” melder Universal Audio.

Ødelegger USB hub-er for flere

“14.4 ødelegger definitivt USB-hub-skjermfunksjonaliteten. Ting fungerte uten problemer inntil arbeidet mitt MBP oppgraderte til 14.4, men nå blir ingen enheter oppdaget. På min personlige MBP som fortsatt er på 14.3 fungerer alt uten problemer. Helt klart et OS-relatert problem,” melder MacRumors forum-medlem “mjodotcom.”

Andre oppsett sliter også, som denne: “Min MacBook Pro 16 M2 Pro er koblet til Gigabytes M34WQ 34 tommer via en Thunderbolt 3-kabel. Jeg har tastaturet og musen koblet til USB-portene på skjermen. Etter oppdatering oppdages ikke tastaturet og musen på min MacBook. Før oppdateringen fungerte det bra,” forklarer “Nobodys10” på Reddit.

Du kan prøve dette

Apple har ikke nevnt problemet, men vi tipper de også har fått med seg (på kontoret,) at ting ikke fungerer som det skal. MacRumors melder at noen brukere har løst problemet med å endre fra “tillatt tilbehør til å koble til” til “spør når nye enheter kobles til.” Du finner innstillingen under personvern og sikkerhet i macOS sine innstillinger.

Hvis du har en bærbar Mac med Apple-chip, må du godkjenne nye USB- eller Thunderbolt-enheter og SD-kort som du kobler til Macen. Hvis du velger Tillat, tillater tilbehøret overføring av både strøm og data. Hvis du velger Ikke tillat, kan tilbehøret fortsatt lades, men det vil ikke overføres data.

Apple
En potensiell midlertidig feilretting er at macOS spør hver gang man kobler til. Bilde: Apple

Annonse