baldurs gate 3
Larian skal være fokusert på mer Divinity. Visstnok skal de aldri lage et Dungeons and Dragons spill igjen.

Annonse


Knuser drømmen

Baldur’s Gate III er det mest omtalte “ekte” RPG-spillet på 10 år, om ikke lenger.

Larian er for alltid ferdige med Baldur’s Gate

Spillet har vært en utrolig suksess, spesielt med tanke på at litt utenfor “mainstream” i form av å være et ekte RPG litt mer på gamlemåten. Grunnet suksessen skulle man tro at Larian ville melke spillet med drøssevis med DLC-er og annet innhold – spillet er jo som skapt for det fra før av. Men så skjer utrolig nok ikke. Faktisk startet studioet utviklingen av en DLC, men så droppet de det “fordi det ikke kom fra hjertet.”

Baldurs Gate III
Det kommer nok aldri et Baldurs Gate IV fra Larian.

Teamet ble enige om å droppe DLC-en rett etter julen i fjor. Etter at avgjørelsen ble tatt skal medarbeiderne følt seg lettet over valget som ble tatt. I stedet har fokuset til Larian vært å følge opp med hyppige oppdateringer til et spill som allerede er massivt. Dessuten kommer det på plass støtte for mods, slik at mer innhold enkelt kan skapes av spillerne.

Det høres uansett som at Larian er ferdige med Baldur’s Gate for denne gang. Ryktene går på at studioet jobber med et nytt Divinity-spill. I fremtiden er planen å ikke utvikle flere D&D-spill, noe som er vanskelig å lese på noen annen måte enn at Baldur’s Gate IV ikke kommer fra Larian.

Annonse