par som ser på tv
Italia tar drastiske grep for å få landets innbyggere til å slutte med pirat-titting, spesielt er fotball-ligaen der, som i Spania, utsatt.

Annonse


Pirat-tittere risikerer bøter på 58 000 kroner

IPTV blir stadig mer populært.

IPTV tar av…

Dette er tjenester der brukerne får levert en URL som brukes i kombinasjon med programvare på datamaskiner, eller som mates inn i dedikerte IPTV-strømmebokser, for å få tilgang tiltusenvis av kanaler. Kanalene inkluderer pay-per-view sports-sendinger som er dyre, og for Norden gjelder dette spesielt direktesendt Premier League som stadig koster mer – mye mer enn tradisjonell TV.

Nå varsler de italienske kommunikasjonsmyndighetene bøter, og det ikke bare til selskaper som tilbyr ulovlig strømming av direkte-TV, men også til kundene som betaler for det ulovlige innholdet.

…det samme gjør bøtene

Massimiliano Capitanio hos “AGCOM,” kommunikasjonsmyndighetene i Italia, varsler at bøtene er på vei, og sier at de vil være på 150 til helt opp til 5000 euro – det er nesten 60 000 kroner. Det er usikkert hva som skiller drøye 1500 kroner til nesten 60 000.

Annonse


Å påpeke at lov 93/2023 gir bøter på opptil 5000 euro er ikke psykologisk terrorisme, det er å dele nyttig informasjon.

Massimiliano Capitanio, AGCOM

“Kanskje det ennå ikke er klart for folk at bøter på 150 til 5000 euro snart kommer, og dette, som med alle bøter, er et skritt man gjerne vil unngå, men som har blitt nødvendig. Ikke minst fordi de som driver ulovlig virksomhet sin hensikt er få intetanende brukere til å tro at ingenting vil skje,» meldte Capitanio på LinkedIn. 

Nytt system gjør det lettere å ta mange samtidig

Fildelings-bloggen TorrentFreak peker på det faktum at det kanskje ikke gir helt mening å bruke en forretnings-plattform som LinkedIn for å spre et budskap rettet mot forbrukere, men potensielle bøter vil sendes italienske tyv-tittere etter at saken ble tatt opp i landet ved hjelp fra fotball-industrien.

Italia har til og med satt opp et system der de kan oppdage tittingen mer effektivt uten å måtte gå via rettsystemet for hver person som ser fotball-kamper på direkten uten å betale. Capitanio beskylder samtidig Google, Apple og Amazon for ikke å gjøre nok for å stoppe personer fra å finne innholdet, blant annet i Google Play- og Apple App Store-apper. Capitanio tror at han også kan få med seg Spania. De har den spanske fotball-ligaen, LaLiga, allerede iverksatt lignende tiltak.

«Er abonnementsprisene for høye? Jeg tror det, men det er ikke min ekspertise. Løsningen er absolutt ikke å stjele. Og kanskje prisene er så høye også på grunn av parasittene som lever på de som som betaler vanlige kontrakter,” forklarer Capitanio.

Annonse