steelseries alias test
Steelseries Alias er ypperlig designet med smarte lys i front og god lyd. Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Før brydde jeg meg ikke, så testet jeg denne – “SteelSeries Alias”

Jeg hadde omtrent 0,01 prosent interesse for frittstående mikrofoner.

Introduksjon

Som “alle” andre bruker jeg gaming-hodetelefoner når jeg spiller, og de har jo innebygget, så hva er poenget med en ekstern en? For det første: lyden er mye bedre i dem, på generelt grunnlag. For det andre er det ikke alltid man ønsker eller kan ha på seg hodetelefoner, og ikke minst er det fint med flere valg med en slik USB-mikrofon i tillegg til at man enkelt kan styre volum. Når man kombinerer alt dette i et smart design, har man noe fint.

Spesifikasjoner (pris: 2399 kroner)

  • Type: Kondensator
  • Kapsel: 1″/25 mm ClearCast
  • USB-C (Plug & Play)
  • Polar mønster: Kardioid
  • 24 bit/48 KHz
  • 50 Hz – 20 KHz
  • 120 dB
  • Maks SPL: RGB-belysning
  • Prisme RGB-system
  • LED-inngangsindikator: 5-trinns LED og mute-ikon
  • 3,5 mm hodetelefonport
  • Hurtigkontroller: mikrofon Gain Dial, Mute-knapp, Hodetelefongain Dial
  • Avtakbart skrivebordsstativ – Anti-Vibration Shock Mount
  • Boom-arm-adapter – 3/8″ og 5/8″ gjenger (boom-arm ikke inkludert)

Design

Dæven, så elegant og stilren den er! Alias får andre mikrofoner til å fremstå som gammeldagse (mer om dette senere) og klumpete. Det er lite sannsynlighet for at den er i veien, og den har en smal profil. Jeg er ikke helt ukjent med mikrofoner, da jeg tidligere eide en Blue Yeti. Tidligere sier du? Jeg var ikke misfornøyd, men jeg rotet den bort. Det gjør fremdeles litt vondt. Uansett, er du vant til den klassiske mikrofon-stilen, vil du ikke få det med Alias, men du får et ditto flott design og god kvalitet. Med standen veier den 750g, og uten 205g. 750 g er nok til at den er stabil.

Du finner på baksiden et hjul for å øke “gain,” og en hodetelefon-port under USB C-koblingen, om du skulle ønske å koble til et kablet par.

I front ser du to lys: en som indikerer volum-nivå som plukkes opp, og som hele tiden er aktiv. Helt nederst måtte jo SteelSeries inkludere en liten RGB-stripe (du kan deaktivere samtlige lys) man styrer med GG-programvaren du bruker til eventuelt andre produkter fra danskene.

Det de grønne prikkene registrerer lyden inn i sanntid.

Rett over volum-hjulet som er sentralt plassert, er jeg takknemlig for at det er designet inn et en trykkfølsom dempe-knapp. Og enda bedre: når mikrofonen er dempet er det ingen tvil om det:

Annonse


Den nederste delen er trykkfølsom og demper opptak.

Funksjoner

Jeg er ikke super glad i SteelSeries sin GG-programvare, men den er helt OK. Som vanlig finner du profiler på topp etter å ha trykket deg inn på Sonar – Mic. Sonar er som kjent “motoren” til samtlige lydprodukter, mikrofon eller hodesett. Herfra kan du aktivere og deaktivere “ClearCast Noise Cancelation” og justere hvor mye du ønsker. Du finner også en “noise gate” og “kompressor” – alt kan justeres trinnløst.

En annen fordel er at den kan plugges rett inn i USB C-mobiler. Den er testet med godt resultatet med iPhone 15 Pro Max.

Det jeg hadde mest moro av, var å endre opptakslyd, der “Deep Voice” er favoritten. Om du ikke har testet en, i spill-sammenheng, dyr mikrofon, vil du kjapt skjønne at pengene ikke er bortkastet: du vil høre at lyden er bedre, og at AI-støy-kanselleringen har noe for seg. Du kan manuelt justere dette også, men da må du skru av AI-funksjonen som ellers tar seg av det for deg.

Konklusjon

Alias er ikke billig. Dog har vi sett den til lavere pris enn veiledende. For 1069 kroner kan du skaffe deg en boom-arm, og fordi det følger med adapter til den med mikrofonen, er det enkelt nok. Men da er man også oppe i nesten 3500 kroner. Men om du spiller mer enn snittet med venner, gjør podcasts eller annet opptak der du vet du trenger en mikrofon av god kvalitet, med en god del innstillinger i programvaren og et smart, hva skal jeg si, grensesnitt på selve mikrofonen, er det tvilsomt du ønsker å gå tilbake til en “dum” en.

Før brydde jeg meg ikke, så testet jeg denne – “SteelSeries Alias”
Vi konkluderer
SteelSeries kan gaming-utstyr. Det har de bevist gjentatte ganger. Men de kan også å prise produktene sine høyt, og selv om designet er praktisk og pent og lyden ditto, er programvaren litt svak.
Leservurdering5 Vurderinger
5
+
God lyd
Smått genialt design
Programvaren gjør lyden bedre
Praktiske LED-lys
Berøringsfølsom dempeknapp
Fungerer med mobilen
-
Koster mer enn mange ønsker å bruke
Programvaren kunne vært bedre
8.5

Annonse