ipad pro 12,9"
Det skal bli meget interessant å se om Apple kan pumpe opp interessen for iPad Pro etter et par kjedelige år. Bilde: ITavisen

Annonse


Tror det blir for få

Panel-ekspert Ross Young tror det blir alt for få iPad Pro 11″ tilgjengelig når de lanseres sent i mars, eller tidlig april, som avslørt av Mark Gurman for flere måneder siden.

Det gjentår å se hvilken modell som selger best – blir de mye dyrere?

De nye brettene får M3-brikke, mindre rammer og selvsagt OLED som skal være det store salgspoenget. Apple skal visstok markedsføre bildekvaliteten som spesielt god.

“Nå varsles det at Apple har bestilt 8,5 millioner OLED-paneler, og kvalitetskravene skal være så høye at de to produsentene, Samsung og LG, fremdeles sliter med å maksimalisere produksjonseffektiviteten. I tillegg til langt bedre bildekvalitet (og lysstyrke,) og vi forventer alltid-på-funksjon som iPadOS nå er i stand til å dra nytte av, så kuttes tykkelsen på den største 13″ med over 1 mm.,” meldte vi 8. mars.

Dimensjonene lekket forrige måned:

  • 12″ iPad Pro øker fra 280.6 mm x 214.9 mm x 6.4 mm til 281.5 mm x 215.5 mm x 5.0 mm
  • 11″ iPad Pro øker fra 247.6 mm x 178.5 mm x 5.9 mm til 249.7 mm x 177.5 mm x 5.1 mm
  • 12″ iPad Air: 280.6 mm x 214.9 mm x 6.0 mm

Er tynnere iPad Pro med OLED nok?

Men tilbake til skjermene: Young mener å vite at det kun er Samsung Display som produserer 11″-varianten, og at LG Display ikke hiver seg på før senere denne måneden. LG og Samsung produserer allerede 12,9″-paneler, og at det er for få 11″ som produseres. Det kan derfor bli for få av den minste iPad Pro OLED-modellen ved lansering.

De nye modellene flankes av en ny iPadOS 17-versjon for å støtte den nye maskinvaren, sannsyneligvis er det M3-brikken og alltid-på-funksjonalitet som iPadOS allerede støtter grensesnitt-messig som får støtte.

Fordi Apple ikke oppgraderte iPads i fjor, skal det bli spennende å se hvordan de nye modellene blir tatt i mot. Selv om maskinvaren potensielt blir meget bra, er det ikke utført større forbedringer med iPadOS siden iPad Pro M2 ble lansert. Det er derfor en mulighet for at Apple girer opp til en større iPadOS 18-lansering i høst for å kunne dra bedre nytte av kraften i M3-brikken. Mangelen på “ekte” multitasking har kundene klaget på i mange år, men det har ikke lekket noe om den nye versjonen så vi vet ikke enda.

Annonse