pixel 8 pro
Google jobber med et skikkelig skrivebords-grensesnitt ved USB C-kobling mot eksterne skjermer. Inntil det skjer er det mulig å "kaste" bildet fra mobilen til større skjermer med den nyeste Android 14 beta-versjonen. Eldre Pixel-modeller får ikke mulighet. Bilde: ITavisen

Annonse


Trenger bare kabel

Android 14 QPR3 Beta 2 aktiverer noe flott for Pixel 8-serien.

Deaktivert i maskinvaren – til nå

Det har aldri vært mulig å blåse opp mobilen til en stor skjerm med kun kabel, man trenger en adapter, men nå blir det endelig mulig takket være en Android 14-oppdatering som aktiverer “DisplayPort Alternate Mode,” altså å vise mobilen på en større skjerm med USB C-kabel.

Det er ikke kjent nøyaktig hvorfor Google har deaktivert “DisplayPort Alternate Mode” på maskinvare-nivå, noe som gjør det umulig å programvare-hacke seg til fordelen. Noen har sagt det er fordi selskapet ønsker å promotere den trådløse Cast-protokollen. Vi er mer enige med Android Authority sin teori: Google mangler et skrivebords-modus som Samsung tilbyr med DeX.

Google har jobbet med et slikt modus siden Android 10 som kom september 2019 – ting tar altså tid, og den gjeldende Android-versjonen tilbyr fremdeles et veldig grunnleggende grensesnitt. Spekulasjonene går på at Google kommer til å offisielt avduke “DisplayPort Alternate Mode”-støtte med Android 15 som lanseres i august/oktober i år.

Annonse