onedrive
OneDrive kan slettes i Windows 10 og 11, og nå er det dokumentert av Microsoft.

Annonse


Gir lov til å slette

EU sine store digital-lover for regionen fortsetter å gi fordeler for brukerne.

Windows 10 og Windows 11-brukere kan slå av, deaktivere eller avinstallere OneDrive

Nå er vi ikke helt sikre på om dette er relatert til DMA-lovverket, men det høres slik ut. Fra før av har Microsoft gjort endringer i Windows slik at flere funksjoner kan fjernes – denne gang er det OneDrive som står for tur. Merkelig nok er det kun Windows 10 det refereres til på toppen av dokumentet, men det er kun i hjelpedokumentet (som også er på norsk denne gang,) men dette gjelder også Windows 11. Merk at det også tidligere har vært mulig å slette OneDrive i Windows 11, men at det nå er dokumentert fra offisielt hold.

Du kan også skjule eller avinstallere OneDrive i noen versjoner av Windows. Du kan også avinstallere OneDrive-mobilappen fra Android- og iOS-enheter.

Microsoft

Slik gjør du det

Brukere kan “slå av, deaktiver eller avinstallere OneDrive.” Om sletting av programmet påpekes det at man ikke mister data: “Du mister ikke filer eller data ved å avinstallere OneDrive på datamaskinen. Du kan alltid få tilgang til filene dine ved å logge deg på OneDrive.com.” Deretter forklarer Microsoft hvordan:

  1. Velg Start-knappen, skriv inn Programmer i søkeboksen, og velg deretter Legg til eller fjern programmer i listen over resultater.
  2. Finn og velg Microsoft OneDrive under Apper og funksjoner, og velg deretter Avinstaller. Hvis du blir bedt om å angi et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller angir bekreftelsen.

Du kan også koble fra OneDrive fra statusikonet i systemstatusfeltet: “Velg ikonet for Hjelp og innstillinger for OneDrive, og velg deretter Innstillinger.”

Annonse