android subsystem for windows
Om Windows-nettbrett hadde vært en stor greie hadde kanskje Android-apper i Windows gitt mer mening.

Annonse


OPPDATERT: Vi regnet med dette var årsaken

Juni 2021 introduserte Microsoft “Windows Subsystem for Android” som gjorde det mulig å kjøre Android-apper i samarbeid med Amazon. Oktober samme år kunne man beta-teste.

Først publisert 6. mars.

Oppdatert, 7. mars, 16:56:

Det er, som vi regnet med, for få aktive brukere som er årsaken til at Microsoft legger ned funksjonen. Problemet er nemlig at Microsoft må betale for kunde-service. Pengene for å betale dette teamet kom fra omsetningen generert med Amazon Appstore, men det gikk ikke rundt fordi det var for få betalende kunder. Enkelt og greit. En annen interessant avsløring er at Microsoft opprinnelig ønsket at det skulle være en Google app-butikk, men det ble altså Amazon, og det ble nok et merkevareproblem i seg selv da det er Google, og ikke Amazon, kundene forbinde med app-utvalg.

Annonse


Dette stopper neste år, dette opphører i dag

Nå melder selskapet at de legger ned tilbudet, og at det skal skje i 2025. “Microsoft avslutter støtten for Windows Subsystem for Android (WSA). Som et resultat vil Amazon Appstore på Windows og alle applikasjoner og spill som er avhengige av WSA ikke lenger støttes fra og med 5. mars 2025,” melder selskapet på Microsoft Learn. Merk ordet “støttes.”

Android-apper i Microsoft Store.

For det er likevel slik at Android-apper fra Amazon Appstore vil fungere etter 5. mars 2025, men man vil ikke kunne laste ned nye. Det er også lite trolig at oppdateringer vil tilbys, men det har vi ikke bekreftet enda. Vi regner med at støtten vil stoppe helt en eller annen gang om ikke så veldig lenge. Det er også en annen dato å forholde seg til i år, og det i dag: du vil ikke kunne søke etter Amazon Appstore eller tilørende Android-apper i Microsoft Store.

Trolig var dette lite brukt

Hvorfor Microsoft velger å mer eller mindre legge ned hele plattformen etter hyppige oppdateringer de siste årene vet vi ikke, men vi tipper det koster for mye enn det er verdt. Vi har nemlig ikke hørt fra Microsoft at dette har vært en stor-suksess i forhold til antallet brukere, og grensesnitt-opplevelsen har aldri vært helt optimal på PC-er med mus og tastatur. Da ønsker nok Microsoft i stedet å spare pengene og fokusere på viktigere ting.

Android TikTok i butikken.

Annonse