vipps fordeler
Snart får alle nordmenn med Vipps en ny knapp som gjør det enkelt å melde seg ut, men det er opp til selskapene å være med.

Annonse


Vipps får ny knapp

“Med Fordeler i Vipps styrer medlemmene selv hvor mye informasjon de skal motta, eller om de kun ønsker å se alle medlemsfordelene og -poengene i appen,” heter det fra tjenesten i en fersk pressemelding.

Lettere å melde seg ut

Knappen skal altså gjør det langt enklere å stoppe spam, og så langt har 700 000 nordmenn hatt tilgang til Fordeler-knappen i Vipps-appen. I løpet av de kommende ukene får alle de rundt 4,4 millioner brukerne knappen, opplyses det om.

Hvis det går som Vipps håper, blir det i fremtiden slutt på at du mottar SMS og e-poster fra butikker som lokker med rabatter og fordeler.

Vipps

“Nordmenn flest har et elsk/hat-forhold til kundeklubber. Det er stas med fordeler og rabatter, men trykket på SMS og e-post er ofte så kraftig at mange melder seg av/ut. Dermed når ikke butikken kundene med nye fordeler og tilbud på en enkel måte, og kunden går glipp av mulige røverkjøp. Nå lanserer Vipps en ny knapp, Fordeler, som skal endre dette. Med Fordeler i Vipps styrer medlemmene selv hvor mye informasjon de skal motta, eller om de kun ønsker å se alle medlemsfordelene og -poengene i appen,” heter det videre i pressemeldingen.

“Et vendepunkt”

– Dette blir et vendepunkt for hvordan butikker kan kommunisere med kundene sine. Med Fordeler i Vipps er kunden få tastetrykk unna å bruke fordelene sine når de er butikken for å handle. Du trenger heller ikke lenger å huske hvilke kundeklubber du er med i. Oversikten ser du i Vipps. Det gjør at SMSer og e-poster om kundeklubber lever på lånt tid, sier kommersiell leder Vegar Heir i Vipps.

Heir anslår at Vipps er den plattformen med flest unike norske brukere: “Derfor mener han at butikkene også får en kraftfull rekrutteringskanal for å tiltrekke seg nye medlemmer. Per i dag er det 14 kundeklubber som er synlige i Vipps, inkludert Power, XXL, Life, Stormberg og Interflora. Heir forteller at flere aktører er på vei inn i det som foreløpig er en pilotfase,” forklares det i pressemeldingen.

De foreløpige resultatene fra piloten er lovende. Selv om tallene varierer noe mellom butikkene, sier Heir at under 1 % av brukerne som har blitt med på tjenesten har siden avsluttet Fordeler i Vipps.

Vipps

Annonse