ipad pro
MacRumors sine kilder hevder Apple skal annonsere sine nye og lenge ryktede produkter allerede til uka.

Annonse


AKKURAT NÅ: “Den store Apple-lanseringen er tidlig neste uke”

MacRumors har ikke hatt tradisjon for å være store Apple-lekkere. Det har endret seg de siste par ukene.

Først publisert 1. mars.

Oppdatert, 4. mars, 10:18:

Mark Gurman melder nå at han tror Apple kun skal lansere et tilbehør denne uken, og at de nye maskinene trolig lanseres tidlig neste uke.

Annonse


Oppdatert, 3. mars, 20:41:

Ifølge MacRumors sine kilder skal Apple annonsere nye MacBook Air 15 M3, større iPad Air og iPad OLED (og Beats Solo 4) allerede denne uken. Den potensielle avsløringen kommer etter at en lansering på tampen av måneden/april har vært ryktet lenge, senest i dag av Bloombergs Mark Gurman. Visstnok skal Apple kun annonsere produktene i form av pressemeldinger og videoer på nettsiden.

iPad og iPhone-brikker lekket

Apple-bloggen har tilsynelatende en eller flere svært gode kilder, for denne gang har “brikke-detaljer vedrørende 16 nye Apple-produkter dukket opp.” Men hvordan kan det være mange? Fordi ulike størrelser, f.eks. iPad Air 10,9″ og 12,9″, medregnes. Og ganske riktig: nye iPad Air med den ny og stor skjerm er inkludert i lekkasjen, og den utstyres med M2-brikke, en ikke-overraskende oppgradering all den tid den nåværende utgaven har M1.

iPad, som snart kommer i 11. generasjon, er langt rimeligere og utstyres med den samme A14 Bionic som først så dagens lys med iPhone 12 for fire år siden. Det er et forbehold her: det kan være en HomePod med skjerm fordi modellnummeret ikke passer inn i iPad-rekken, men det høres også litt rart ut all den tid Mark Gurman ikke tror et slikt produkt dukker opp før tidligst neste år. Vi håper iPad 11. får en kjappere brikke. En HomePod trenger ikke mer enn A14, men en ny iPad synes vi bør få mer kraft.

Så var det iPad mini 7. generasjon som får A17 eller A17 Pro. Det er fremdeles usikkert hvilken av dem (Pro-utgaven kan gjøre den til en gaming-favoritt om skjermen er bedre enn dagens modell,) men det er hyggelig den får en såpass kjapp brikke sammenlignet med iPad 11. iPad 10 er jo heller ikke hva man kan omtale som lynkjapp.

M4…?

Det er også åtte nye brikke-modeller nevnt i lekkasjen for to brikker som ikke er lansert enda. MacRumors spekulerer i at dette kan være relatert til fire nye iPhone 16-modeller og iPad Pro 11 og 12,9″. Som Apple-bloggen påpeker ventes det jo iPad Pro med M3-brikken på tampen av måneden, men uventet nok tyder brikke-navnene på at iPad Pro OLED kanskje utstyres med en ikke-lansert M4-brikke. Interessant – kanskje det har noe med OLED-panelet å gjøre og strømstyring?

Annonse