apple id
Apple ID kan bli Apple Account, men med merkevare-endringer kan det også komme nye funksjoner.

Annonse


Apple kan endre viktig navn

En kilde med kjennskap til Apples planer avslører ovenfor Apple-bloggen MacRumors at selskapet har planer om å iverksette en større merkevare-endring.

Kan bli “Apple Account” før året er omme

Visstnok er Apples plan å endre navn på “Apple ID” til “Apple Account,” og endringen skal skje på tampen av året, trolig samtidig som iOS 18 (“Crystal”) macOS 15 (“Glow“) lanseres. MacRumors påpeker at Apple allerede nå på visse sider refererer til “Apple Account,” men at ID skal helt bort.

Apropos de to OS-ene ventes det at iOS 18 utstyres med et nytt grensesnitt som tar med seg deler av visionOS-design-språket. Også macOS skal stor-oppdateres og vil ligne mer på iOS 18 og iPadOS 18, men macOS-versjonen med større endringer lanseres trolig ikke før neste år eller i 2026.

Apple-ID-en din er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester, og den sikrer at enhetene dine fungerer sømløst sammen. Når du er logget på, kan du blant annet bruke App Store, iCloud, iMessage, Apple Music og Apple TV+.

Apple

iWork med AI kommer trolig i år

Merkevare-endringen er interessant av flere grunner: det er mulig at selskapet planlegger å oppdatere merkevaren ikke bare med nytt navn og logo, men kanskje med et nytt design og nye funksjoner. Om sistnevnte skjer skal vi ikke se bort ifra at AI-funksjoner også blir tilgjengelig som web-tjenester.

Det er fra før av ryktet at selskapet jobber med å stor-oppdatere kontorpakken iWork, og da vil det være høyst logisk at man vil finne AI-hjelpeverktøy i disse som Microsoft allerede tilbyr i Office 365.

Annonse