windows 11
Bruk en falsk e-post og passord for å logge på Windows 11 med lokal-konto, selv om du er pålogget WiFi.

Annonse


Elon Musk kjenner ikke Windows-trikset – gjør du?

Siden 2022 har Microsoft påbudt nett-pålogging med Microsoft-konto for å installere Windows. Om man ikke kjenner til det enkle trikset.

Microsoft endrer stadig på det

Det hele startet på Elon Musks X i går kveld. “Jeg har nettopp handlet en ny PC laptop og den vil ikke la meg bruke den før jeg oppretter en Microsoft-konto, noe som også betyr at jeg gir AI-en deres tilgang til min PC. Dette er ikke bra! Det pleide å være et valg for å hoppe over innlogging eller å lage en Microsoft-konto,” publiserte Musk og la til “ikke kult.” Han presiserte også at “community notes” tok feil denne gang, og at lenken som ble lagt ved påstår det finnes et valg for å logge på lokalt. Det gjør det ikke lenger.

Musk har rett i dette, men som en vaskeekte nerd bør han være klar over at det finnes en rekke triks. En av dem er å lage et modifisert installasjonsmedie som gjør det mulig å logge inn med en lokal konto. Dette er ikke optimalt på annet enn selvbygde maskiner, da laptoper bruker produsenents Windows med drivere for spesialisert maskinvare – mao. kan man ofte ende opp med driver-problemer eller bruke for mye tid på å finne dem på nett.

Logg på med falsk e-post

En annen løsning er komisk enkel: bruk en falsk e-post-adresse og passord, selv om maskinen er nett-tilkoblet. Uansett hvor mange ganger Windows insisterer på at ting ikke er som det skal, vil man til slutt bli tilbudt å opprette en lokal konto. Vi skjønner Microsoft ønsker at brukerne skal logge på sin Microsoft-konto slik at de kan tilby dem programvare og tjenester, men det er i drøyeste laget at det ikke er bare er et valg for å logge på lokalt, når trikset er så åpenbart enkelt og tilbys av Microsoft, bare ikke åpenlyst.

Annonse