apple vision pro ødelagt skjerm
Hva er det som forårsaker dette, og er det kundenes feil? Bilde: BsSomers13/Reddit

Annonse


Nå frykter Vision Pro-eierne det verste

Hva er det som skjer med utenpå-skjermen til Apple Vision Pro?

Det for tidlig å si hva som skjer

Det er det store spørmålet etter at en rekke kunder rapporterer om at frontpanelet på det dyre hodesettet har en stor sprekk i front, en sprekk som er dyp nok til å kjenne den når man drar fingeren over. Den første, og enkleste teorien, er at plutselige temperatur-svingninger er synderen.

“Apple Vision Pro er utviklet for å fungere i omgivelsestemperaturer mellom 0° og 30° C, og lagret i temperaturer mellom -20° og 45° C. Apple Vision Pro kan bli skadet og batterilevetiden forkortes hvis den lagres eller brukes utenfor disse temperaturområdene. Unngå å utsette Apple Vision Pro for dramatiske endringer i temperatur eller fuktighet. Når du bruker Apple Vision Pro eller lader batteriet, er det normalt at Apple Vision Pro eller batteriet blir varmt,” forklarer Apple på sin amerikanske hjelpeside for produktet, men de nevner ikke noe spesifikt om skjermen i front. Det er også verdt å nevne at batteripakken gir liv til enheten i dvalemodus i 24 timer før den skrus helt av.

Dette uttaler Apple om lagring:

“Hvis du skal oppbevare enheten eller batteriet over lengre tid, oppbevar det på et kjølig sted (ideelt sett 71 ° F eller 22 ° C) og lade ut batteriet til 50 prosent. Når du oppbevarer batteriet i mer enn fem måneder, opprettholder du kapasiteten til batteriet ved å lade batteriet til 50 prosent hver sjette måned eller så.”

Annonse


“Ja, dette er definitivt på grunn av at det blir noe kaldt mens andre deler som lades forblir varme og skaper interne trykkpunkter som uunngåelig konvergerer i midten av glasset og får det til å sprekke,” uttaler “Fit_Worldliness3594” på Reddit-tråden om nok en ødelagt skjerm uten at vi kan bekrefte eller avkrefte dette.

Det skumle for eierne, om det stemmer at de selv ikke har påført produktet unaturlig med trykk, er at de selv må punge ut. Ifølge flere av de som har opplevd dette anser ikke Apple dette som en garantisak. Med AppleCare er prisen 300 dollar for et nytt frontpanel og 800 dollar (8500 kroner) uten forsikingen. Om Apple finner ut det er problemer med produktet vil naturligvis saken stille seg i et annet lys. Kundene som er rammet håper på at det er et defekt produkt, mens alle andre håper på det motsatte.

Annonse