iphone carplay
iPhone 15 og iPhone 15 Pro og Pro Max-eiere opplever problemer med at mobilene kobler seg fra bilens Bluetooth.

Annonse


iPhone 15 har et bil-problem

Vi har opplevd at iPhone 15 Pro Max at mobilen kobler seg fra bilens Bluetooth, men trodde det var problemer med bilen, og ikke Apples nyeste iPhone.

Bluetooth-problemene herjer med iPhone 15

Dette fordi bilen er drøye 10 år, og at det der er lettere å skylde på elektronisk-koblingsfeil et eller annet sted bak stereo-systemet. Men nå kan det hende at det ikke er bilens feil likevel, for andre rapporterer om det samme: altså at eldre biler fra rundt 2013 og 2014, som mangler CarPlay, opplever at Bluetoothen kobler seg fra mobilen for så å koble seg til igjen. Om dette skjer automatisk eller man må utføre manuell kobling, er trolig opp til modell, og vi er ikke så sikre på at problemet kun gjelder eldre biler uten CarPlay, heller.

“Siden iOS 17 har jeg hatt hyppige frakoblinger i bilen min (ikke, BMW 2014) med Bluetooth for samtaler. Jeg foretar en håndfri samtale i bilen min og etter noen sekunder kobler Bluetooth ut og jeg har manuelt byttet til høyttaleren i iPhone. Jeg har eid bilen siden den var ny, og jeg bytter iPhone nesten hvert år og vanligvis har x.0-utgivelser noen Bluetooth-problemer, men etter to to store utgivelser for iOS 17 og problemet er fremdeles ikke løst. Jeg testet med iPhone 12 som ikke har samme problem,” skriver “Octavius8” fra MacRumors sitt forum.

Det er ikke sikkert dette er et iOS 17.x-problem, altså 17.1, .2., .3 eller .4, men relatert til iOS 17, for rapporter lik den over dukket opp rett etter lanseringen av iPhone 15 allerede i oktober, ikke mange ukene etter 22. september-lanseringen. MacRumors nevner noen eiere kun har klart å løse problemet med å få en helt ny iPhone på garantien av Apple, men vi synes det høres rart ut.

Har du opplevd dette problemet med iPhone 15 eller iPhone 15 Pro/Max?

Annonse