intel
Intel Foundry frir til det som tidligere var konkurrenter. Bilde: Intel

Annonse


Intel frir til AMD

Intel-sjef Pat Gelsinger har siden han startet som sjef i selskapet i februar 2021 snakket om å produsere brikker for konkurrentene. Nå tar de det enda lenger og vil ikke holde tilbake teknologi.

Intel vil ha alle som kunder

I mars samme år skrev vi: “I et intervju med Yahoo Finance dagen etter at Intel avslørte planene for 7 nm i 2023, og ikke minst det at de skal produsere brikker for andre, snakker den ferske Intel-sjefen Pat Gelsinger ut om planene om å kapre nye kunder og den største erkerivalen av de alle.” Den gang snakket Gelsinger om sine planer om å fri til Apple – nå er det erke-konkurrent AMD han taler til, blant annet.

“Intel Foundry” skal produsere ikke bare brikker for andre selskap, men utnytte alle patenter og teknologier som står til rådighet for dem, i stedet for å tviholde på dette kun for egne produkter.

Apropos “Intel Foundry” så er dette en uavhengig business fra Intel, selskapet som selger produkter til bedrifter og forbrukere. Gelsingers svar til Tom’s Hardware er klinkende klart: lever produkter til den bredeste kundegruppen på planeten. “Vi håper dette inkluderer Jensen (Nvidia), Christiano (Qualcomm) og Sundar (Google), og du hørte i dag at det inkluderer Satya (Microsoft) og jeg håper det til og med inkluderer Lisa (AMD) i fremtiden.”

Annonse