iphone batteribytte
Apple har oppgradert kvaliteten på iPhone 15-seriens batterier. Det betyr at de kan lades dobbelt så mange ganger før kvaliteten nedgraderes betraktelig. Bilde: Apple

Annonse


iPhone 15 er bedre enn hva Apple trodde

Ovenfor 9To5Mac har Apple nå endret sine utsikter for iPhone 15-batterlevetiden.

Dobler tiden før batteriet forringes

Og det for det bedre: ifølge selskapet er iPhone 15-batteriene langt bedre enn hva de tidligere har kommunisert, for i stedet for å kunne holde det gående med 80 prosent kvalitet etter 500 lade-sykluser, så mener Apple at dette tallet er 1000 lade-sykluser. Apples definisjon for en lade-syklus er “en ladesyklus er fullført når du har ladet ut 100 prosent av batteriets kapasitet.”

“Apple sier at testingen involverte lading og utlading av batteriet 1000 ganger under spesifikke omstendigheter som representerer vanlige brukstilfeller. Forbedringen skyldes at Apple har gjort kontinuerlige oppdateringer av batterikomponenter og strømstyringssystemer gjennom årene,” skriver 9To5Mac om den oppsiktsvekkende endringen som omfatter iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

Dette er godt nytt, spesielt fordi vi vet at nordmenn nå beholder mobilene sine rekordlenge.

Apple melder videre at de nå undersøker om også eldre iPhone-modeller kan oppjusteres, mao. kan de har vært alt for konservative. Samtidig med nyheten har Apple med iOS 17.4 beta 4 gjort det enklere å sjekke batterikvaliteten under innstillinger.

Annonse


Apple om lade-sykluser:

“Apple-litiumionbatterier fungerer i ladesykluser. Du fullfører én ladesyklus når du har brukt (ladet ut) en mengde som representerer 100 prosent av batterikapasiteten* – men ikke nødvendigvis på én lading. Du kan for eksempel bruke 75 prosent av batterikapasiteten på én dag, og lade helt opp i løpet av natten. Når du har brukt 25 prosent på dag to, vil du ha ladet ut totalt 100 prosent, og samlet er de to dagene én ladesyklus. Det kan ta flere dager å fullføre en syklus. Kapasiteten til alle typer batterier svekkes etter et bestemt antall ladinger. I litiumionbatterier svekkes kapasiteten litt for hver fullførte ladesyklus. Apple-litiumionbatterier er utviklet for å holde minst 80 prosent av den opprinnelige kapasiteten for et høyt antall ladesykluser, som varierer avhengig av produktet.”

Hva er prosent-kvaliteten på din iPhone 15/15 Pro?

Annonse