xbox
Microsoft dropper Xbox Cloud Gaming-app til iPhone selv om Apple har åpnet opp for muligheten.

Annonse


Veldig skuffende for iPhone-spillere

Det var stor ståhei rundt Apples blokkering av strømme-apper på iOS og iPadOS.

“Går ikke langt nok”

Men nå spiller det uansett ingen rolle at Apple må åpne for dette med det nye EU-lovverket og fra og med iOS 17.4, i det minste ikke for Xbox-spillere, for Microsoft har ikke lyst å bringe noen Xbox Cloud Gaming-app til iOS. Ifølge Microsoft går ikke EUs “Digital Markets Act” langt nok i åpne opp iOS for konkurrentene slik at selskapet kan tjene penger:

“Det er ikke rom for oss å tjene penger på Xbox Cloud Gaming på iOS. Jeg tror forslaget som Apple la frem – og jeg trodde Sarah Bonds kommentarer til dette var riktige – ikke går langt nok til å åpne opp. Faktisk kan du til og med si at de går i motsatt retning på en eller annen måte, men de går definitivt ikke langt nok til å åpne for konkurranse på verdens største spillplattform,” hevder Phil Spencer som ikke forklarer hvordan dette går feil vei.

Han legger til:

“Vi vil fortsette å samarbeide med myndigheter, og Apple og Google, for å skape et rom for alternative butikker. Jeg er stor fan av hvordan Windows fungerer. Man har en Microsoft Store på Windows, du har Steam, du har Epic Games Store, du har GOG. Du har alternativer, og jeg tror alternative måter folk kan kjøpe ting på skaper gode ting for forbrukere og skapere. Jeg tror den største plattformen for spillere, mobil, bør ha det samme.”

Spencer peker kanskje på at, om selskap ønsker å operere med alternative app-butikker, så må selskapet betale Apple 0,50 cent (drøye 5 kroner) per bruker. Selskapene må også rapportere inn tall til Apple, selv om de ikke omsetter. Dog, det bør ikke være noe behov for Microsoft å opererere i det alternative app-markedet, da kunder jo som regel uansett abonnerer på ulike Xbox-abonnement fra andre kilder.

Annonse