starlink
Ukraina mener russiske styrker bruker Starlink. Elon Musk benekter salg.

Annonse


Musk benekter Russisk Starlink-salg

Elon Musk benekter at SpaceX har solgt Starlink til Russland.

Ifølge Musk har en rekke medier feilaktig rapportert at selskapet hans har solgt produktet til Russland, men SpaceX har sendt Starlinks til Ukraina. Musk uttaler at “så vidt vi vet, har ingen Starlinks blitt solgt direkte eller indirekte til Russland.”

Musk har måttet svare på beskyldningene etter at det dukket opp bilder av militært personell som pakker opp Starlink-satellitter. Det meldes at det er personer på russisk side som åpner produktene, i kombinasjon med bilder av droner, men det er per dags dato ikke mulig å bekrefte hvilken nasjonalitet personene på bildet er. Ryktene går på at Russland har klart å skaffe Starlink fra tredjeparter, og at de videre har klart å aktivere produktene via kontoer i Dubai.

“Det er registrerte tilfeller der russiske okkupanter bruker disse enhetene. Dette begynner å få en systemisk karakter,” forklarer Andriy Yusov, en GUR-offiser, til RBC-Ukraine. GUR er Ukrainas etterretningsapparat.

Annonse