google maps ai
Google ruller ut muligheten til å fortelle Maps hva du er på utkikk etter, uansett om "finn noe å gjøre når det regner," eller noe helt spesifikt man ønsker å oppleve i en bestemt by.

Annonse


Nyttig funksjon til appen “alle bruker”

Google oppdaterer endelig Maps med AI, og dette høres genuint nyttig ut.

Rulles ut i USA først

“Bare forklar hva du leter etter, og våre LLM-er vil analysere Maps’ detaljerte informasjon om mer enn 250 millioner steder i kombinasjon med pålitelig innsikt fra fellesskapet vårt på over 300 millioner bidragsytere, for raskt å komme med forslag til hvor du skal dra.” Med andre ord kan du beskrive hva du ønsker å opppleve, i stedet for manuelt undersøke fra appens utforsk-fane, eller bruke andre apper til å avsløre hva som finnes i nærområdet.

Dessverre rulles funksjonen kun ut i USA i første omgang, og først til Google Maps bidragsytere (“Local Guides”) som er ekstra aktive.

Google gir et eksempel på bruk: “Bare spør Maps hva du leter etter, for eksempel «steder med vintage-stemning i SF». Våre AI-modeller vil analysere Maps rike informasjon om nærliggende bedrifter og steder sammen med bilder, vurderinger og anmeldelser fra Maps-fellesskapet for å gi deg pålitelige forslag,” forklarer Google som avslører at resultatet organiseres i kategorier som klesbutikker, vinylbutikker og loppemarkeder – “sammen med bildekaruseller og anmeldelsessammendrag som fremhever hvorfor et sted kan være interessant for deg å besøke.”

Annonse