microsoft edge
Windows 11 sin oppdatering KB5034204. lansert for en knapp uke siden, tar seg frihter med Chrome og Edge.

Annonse


“Jeg kunne ikke tro det”

Microsoft tar seg stadig friheter som er i overkant hva som er OK. Nå er det denne oppdateringen som skaper frustrasjon og irritasjon.

“Hvorfor er jeg logget ut overalt?”

Om det er stadig spørsmål om å oppgradere til nye Windows-versjoner, OneDrive-reklame eller mas om å definere Edge som standard nettleser: det er alltid noe. Men nå har selskapet gått alt for langt. Tom Warren hos The Verge, selskapets Windows-ekspert, merket seg noe merkelig her om dagen: Edge hadde importert samtlige faner fra Google Chrome uten å bli spurt.

“Jeg bruker ikke Microsoft Edge regelmessig, og jeg har Google Chrome satt som standard nettleser,” forklarer Warren som våknet opp for å starte dagens surfe-bølge, men at han knapt kunne tro at Edge hadde tatt seg til rette ved å stjele data fra Chrome for å få ham til å skrifte fra Chrome til Edge som standard nettleser.

Det som fikk han til å reagere var at samtlige faner var logget ut av diverse tjenester, da han først trodde det var Google sin nettleser. Warren har heller aldri importert noe inn til Edge eller sagt ja til at Microsofts nettleser skal få lov til å gjøre dette. “Ha alltid tilgang til dine nylige nettleserdata hver gang du surfer med Microsoft Edge,” lyder funksjonen som ifølge Windows-journalisten ikke en gang var aktivert.

Annonse


Bruker kjent grensesnitt-triks

Det som skjer er at Microsoft har lansert Windows-oppdatering (KB5034204) som sier ifra at OS-et kan gjøre dette, men meldingen dukker opp ved en fersk installasjon av Windows 11 (se skjermbildene i X-innlegg nederst i artikkelen):

“Med din bekreftelse vil Microsoft Edge regelmessig hente inn data fra andre nettlesere som er tilgjengelige på din Windows-enhet. Disse dataene inkluderer dine favoritter, nettleserhistorikk, informasjonskapsler, autofylldata, utvidelser, innstillinger og andre nettleserdata,” lyder meldingen under førstegangsoppsettet.

I utgangspunktet er dette kun lokale overføringer, til man logger inn med Microsoft-kontoen og bruker Edge. “Microsoft viser en stor blå godkjenn-knapp for å oppfordre Windows-brukere til å aktivere funksjonen, mens en mørkere “ikke nå”-knapp velger bort funksjonen,” forklarer Warren som fremdeles ikke skjønner hvordan dette er mulig. Trolig er det en feil i OS-et da det i et sekund dukket opp en ny spørsmål-boks relatert til Edge.

Annonse