irobot
Amazon har brutt avtalen om å handle iRobot etter at sistnevnte ikke fant en vei for å få oppkjøpet godkjent i EU.

Annonse


Dropper oppkjøp til 14 milliarder kroner

Amazon er ikke lenger interesserte i å handle robot-produsent iRobot som lager Roomba for 1,4 milliarder dollar.

iRobot “ser mot fremtiden”

Årsaken er at iRobot ikke ser noen vei til å klare å få produktene sine godkjente i Europa. Hvorfor? Fordi EU mener at en monopol-situasjon vil oppstå om Amazon handler dem. Etter nyheten ble det kjent at selskapet ber 31 prosent, rundt 350 personer, gå. Også iRobot-sjef Colin Angle trekker seg. Aksjekursen til selskapet falt 15 prosent rett etter at nyheten ble kjent.

“Avslutningen av avtalen med Amazon er skuffende, men iRobot vender seg nå mot fremtiden med fokus og forpliktelse til å fortsette å bygge gjennomtenkte roboter og intelligente hjemmeinnovasjoner som gjør livet bedre,” uttalte Angle i en pressemelding.

Amazon vil måtte betale iRobot 94 millioner dollar for å droppe den opprinnelige avtalen som verdsatte selskapet til 1,7 milliarder dollar. Av de nesten 100 millioner dollarene vil selskapet måtte betale ned mye av et 200 millioner dollar stort lån de tok i fjor.

Annonse