galaxy 24 ultra ai
Se etter Galaxy-ikonet for å bruke Samsungs AI-funksjoner som er gjemt i selskapets apper.

Annonse


Samsungs komiske AI-flause

Samsung har kastet inn AI-funksjoner i Galaxy S24, og setter for alvor startskuddet for AI-året 2024 som den første mobilen med funksjonene innebygget.

Samsung har bakt inn Galaxy AI i egne apper

Alles øyne er nå på de andre produsentene: hvordan vil de integrere AI – spesielt Apples avsløringer i juni blir spennende. Samsung har valgt å bake inn funksjonene i egne apper, som bilde- og tastatur-appene. Det er førstnevnte som nå får oppmerksomhet, og situasjonen er komisk når ting ikke fungerer som det skal.

Det er to funksjoner som pekes frem i bilde-appen til Samsung: muligheten til å redigere bilder som i Photoshop ved å flytte på objekter og mennesker – om man sletter innhold fyller AI-funksjonen på med bildedata som gir mening. Den andre funksjonen fjerner refleksjoner om man tar bilde gjennom et vindu.

“Sirkel og søk” fra Google er foreløpig kun å finne i Galaxy S24 og Pixel 8.

Samsung har ikke kommentert saken

Men det er den første funksjonen som nå er i søkelyset, for Samsung lover å stemple AI-manipulerte bilder med en liten Galaxy AI-logo nede til venstre og en metadata-tekst som informerer om at bildet er modifisert. Det komiske problemet som nå har dukket opp er at deres eget “Magic Eraser” AI-verktøy kan viske bort AI-merkingen som er ment å beskytte mottageren – samme verktøy som jo skal aktivere AI-vannmerkingen. Og merkingen? Den erstattes ikke alltid. Da vi testet å fjerne vannmerkingen med “Magic Eraster,” dukket merkingen opp igjen, så dette er ikke et binært problem.

Det er også et problem at ikke alle bilder vannmerkes i det hele tatt: “Samsungs objektsletteverktøy kan fjerne vannmerket fra noen AI-bilder, selv om noen modifiserte bilder ikke kom med vannmerke i testene våre,” rapporterer Gizmodo som ikke har hørt fra Samsung etter spørsmål på hva som er greia. “Hvorfor systemet ikke bare erstatter det samme vannmerket i det nye bildet, er fortsatt uklart,” konkluderer de, men igjen: noen ganger fungerer det, andre ganger ikke.

Annonse