elbilladere
Recharge i samarbeid med Sparkion skal gjøre elbilladestasjoner til små kraftverk og de starter i Sverige allerede i år.

Annonse


Elbil-ladere blir kraftverk

Recharge, som nettopp annonserte flere hurtigladere i Oslo og omegn, har annonsert større planer: å gjøre laderne om til små kraftverk i samarbeid med Sparkion

Recharge og Sparkion skal gjøre ladere til kraftverk

“Med over 1600 hurtig- og lynladepunkter fordelt på 400 plasser rundt om i landet, er Recharge Norges største ladeoperatør. Nå jobber de for å utnytte de betydelige investeringene de har gjort i ladeinfrastruktur for å ta en større rolle i det grønne skiftet, og samtidig gi en enda bedre kundeopplevelse. Det skal gjøres ved at ladestasjonene blir til ressurser i strømnettet som tilbyr støtte til nettselskapene,” melder selskapet i en pressemelding i dag.

Daglig leder Håkon Vist uttaler at selskapet nå posisjonerer seg bort fra kun å være en lade-operatør, men også om å gjøre Recharge til et “energiselskap som gir betydelig støtte til strømnettet. Ved å gjøre ladestasjonene til ressurser i strømnettet kan vi bidra til å begrense behovet for investeringer i nytt nett. Det er alle i Norge tjent med,” uttaler han i pressemeldingen.

Illustrasjonen viser hvordan Sparkions energistyringssystem tiplede linjer fungerer sammen med Recharge sine ladestasjoner, batterier og solcellepaneler.

Starter i Sverige i år

Som nevnt innledningsvis er Sparkion med. De skal hjelpe Recharge med å levere energistyringstjenestene som må til for å utnytte energien i batteriene som er installert på Recharge-ladestasjoner “der nettoperatøren ikke kan levere nok effekt til kraftige ladere.” I tillegg vil Sparkion sin teknologi gjøre det mulig for Recharge å bli med i Statnett sitt reservemarked.

Annonse


«Sparkion er begeistret for å bidra til at Recharge blir en av de første ladeoperatørene hvor som helst i Europa eller USA med batteridrevne ladestasjoner som tilbyr støttetjenester til strømnettet,» sier Adi Eyal, administrerende direktør i Sparkion. «Vi ser frem til å styrke vårt partnerskap i de kommende månedene,” uttaler Eyal i samme pressemelding fra Recharge.

Det er ikke kjent hvilke ladere som får støtte for dette først, og uansett blir ladestasjoner i Sverige først ut i år, etterfult av Norge.

Annonse