Škoda blåtur
Å oppleve steder man egentlig ikke hadde planlagt kan være et fint avbrekk, spesielt på lengre familieturer.

Annonse


Vil ha deg ut av bilen

“Nå skal Škoda inspirere turglade nordmenn til å få enda mer ut av kjøreturen,” innleder pressemeldingen. Så hva er hemmeligheten?

Stemmen bruker GPT-4

Å få føreren ut av bilen: “Blåtur fra Škoda tar utgangspunkt i over 7000 opplevelser spredt rundt i Norge, og bruker kunstig intelligens for å skreddersy en reiserute på under 10 sekunder.” Nå trodde ikke vi at navigasjon nødvendigvis har noe med AI å gjøre, men dette høres i utgangspunktet ut som en positiv funksjon, og som minner om AllTrails-appen. AI-delen kommer for øvrig inn ved å integrere naturlig språkbehandling med GPT-4:

Tjenesten bruker data fra kilder som visitnorway.no, UT.no og Google Places, og integrerer. Ved å lage en vektordatabase av steder, attraksjoner og severdigheter, klarer tjenesten å generere millioner av reiseruter.

Du kan til og med angi ruten som hemmelig: “Om du vil oppleve en ekte blåtur lar du ruten holdes hemmelig. Da vil opplevelsene avsløres først når du ankommer destinasjonene. Hvis knappen ikke er huket av, avsløres destinasjonene når du klikker «generer blåtur»”

Gratis for alle

Du merket deg kanskje at vi ikke skrev “eieren?” Det er fordi tjenesten ikke er begrenset til de som kjører Škoda. 

“Blåtur er en gratis AI-tjeneste som genererer millioner av reiseruter. Tjenesten tar utgangspunkt i over 7000 opplevelser spredt rundt i Norge, og bruker kunstig intelligens for å skreddersy en reiserute på under 10 sekunder. Alt du trenger å gjøre er å legge inn noen reisedetaljer og interesser, så lager Škoda sin AI en hemmelig dagsplan full av flotte destinasjoner og morsomme aktiviteter – tilpasset dine behov”, forklarer produsenten, og legger til at man kan kombinere “blåturen” med den endelige destinasjonen:

“Hvis fristelsen blir for stor, kan du selvsagt velge å se destinasjonene før du setter deg i bilen. Du kan også bruke Blåtur til å gjøre litt mer ut av kjøreopplevelsen for eksempel på vei til hytta, ved å legge inn et bestemt endested.”

Annonse