apple airdrop
Kina har hacket AirDrop for å identifisere individer som deler innhold som slås ned på.

Annonse


iPhone-funksjon hacket

Kinas styresmakter hevder de har klart å knekke Apples AirDrop-funksjonalitet som fungerer på tvers av selskapets produkter, inkludert iPhone og Mac.

Hacket iPhone-funksjon for å stagge anonymisering

Nå melder myndighetene i Beijing at de klarer å identifisere avsender av innhold til en AirDrop-enhet. Myndighetene kommuniserer selv hacken – at de altså kan identifisere hvem som sender innholdet i form av mobil-nummer og e-post-adressene til de som sender innholdet. “Politiet har identifisert flere mistenkte via metoden, sa byrået, uten å avsløre om noen ble arrestert,” skriver Bloomberg.

Hensikten er altså å i størst mulig grad stagge. muligheten til innbyggerne å anonymt sende innhold, noe AirDrop, frem til nå, ga mulighet til. Dog, det spørs om ikke Apple vil se på muligheten til å stoppe hullet nå som det er annonnsert av Kina.

Apple endret AirDrop i Kina for to år siden

“Dette forbedrer effektiviteten og nøyaktigheten av saksløsningen og forhindrer spredning av upassende bemerkninger så vel som potensielle dårlige påvirkninger,” forklarer kinesiske myndigheter.

Annonse


Apple endret bruken av AirDrop i Kina november i 2022. Endringen gikk på at standarden er at man kun kan sende innhold til kontakter og med 10 minutter maks sendetid når “alle” er valgt, ikke bare kontakter.

Det er heller ikke første gang det er identifsert problemer med plattformen. I april 2021 meldte vi at teknologien lekker informasjon som til syvende og sist kunne bli brukt til å finne ut hvem som bruker funksjonen:

“Airdrop bruker Wi-Fi og BTLE (Bluetooth Low Energy) for å opprette en kobling mellom enheter som er i nærheten av hverandre så de enkelt kan sende over bilder, dokumenter og andre data fra en Apple-enhet til en annen. Funksjonen har to tilgangsnivåer hvor du enten kan sette at kun de som er dine kontakter får lov til å koble til, eller at hvem som helst kan koble til. Det siste alternativet er at den ikke tillater noen tilkoblinger i det hele tatt.

Det er altså denne funksjonen som lekker e-post og telefonnummer. For å gjøre vondt verre er det lite du kan gjøre for å forhindre dette annet enn å skru av Airdrop helt. Apple på sin side har kjent til denne feilen siden 2019, men har fortsatt til gode å erkjenne at det er en feil eller å fikse det.”

Annonse