acer SpatialLabs
Samsung og Acer gjør seg klare til 3D-produkter som ikke krever briller. Acer er først ut med to produkter, men til forskjell fra Samsung så kreves det spesial-programvare.

Annonse


Prøver 3D-comeback, men med en vri

Både Asus og Samsung prøver å bringe 3D tilbake, men uten briller.

Samsungs løsning krever ikke programvare

Du har kanskje opplevd brilleløs 3D før? Vi husker knapt det var en greie på konferanser for noen år tilbake, og nå er det tilbake. Om det blir en suksess må vi praktisk talt se før vi kan vurdere det, men det er jo i det minste interessant.

Vi kan ta for oss Samsung sitt konsept først, for nei, det er ikke et ferdig forbrukerprodukt enda. Det Samsung gjør or å skape illusjonen av 3D, uten briller, ved å montere to kameraer på topp av skjermen. Disse sporer høyde og øyne for å flytte innholdet nøyaktig nok slik at det skaper illusjonen av en tredje dimensjon til bildene. Teknologien har heldigvis kommet langt nok til at det er mer enn demo-programvare fra Samsung som er mulig: spillet “Lies of P” ble nemlig vist frem med teknologien. Det kreves heller ikke spesial-programvare.

Acer baker inn 3D-teknologi i to kommende produkter

Det krever nemlig Acers modell, men fordelen er at 3D-teknologien kommer i et produkt snart, og er derfor mer enn et konsept. Predator SpatialLabs View 27-skjermen får teknologien TrueGame som “gjengir originale 3D-spilldesign med større dybde og kontur slik at spillere kan sole seg i fantastisk 3D-realisme, mens Acer Immerse Audio-systemet fungerer som et virtuelt hodesett for omgivelseslyd,” forklarer selskapet i pressemeldingen før CES som starter i morgen.

Annonse


Laptopen Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition laptop kan utstyres med opp til RTX 4050-skjermkort og Intel Core i7-13620H. Programvaren heter Experience Center Pro som “inneholder en rekke SpatialLabs-applikasjoner og tillegg for å heve 3D-opplevelser ytterligere for entusiaster og uformelle skapere. SpatialLabs Go bringer et nytt nivå av innholdsfordypning ettersom den bruker Acers proprietære AI-modeller for å transformere 2D-innhold til 3D i sanntid.”

Med andre ord vil det kreve noe jobbing av CPU-en, men så er også YouTube-video og bilder er støttet: “Enten det er et bilde av vakker natur, en video av dyrebare minner eller til og med en YouTube-video, så genererer SpatialLabs Go dybdekart for 2D-innholdet, og gjør det om til fantastisk stereoskopisk 3D på et øyeblikk. I tillegg gir SpatialLabs Player full kontroll for side-ved-side videoavspilling og sømløs bytting til 2D- eller 3D-modus når du ser på Aspire 3D 15.”

Skapere kan ta i bruk SpatialLabs Model Viewer i sanntid for å importere og konvertere CGI- og CAD-filer til 3D for å undersøke og demonstrere 3D-innholdet. Skjermen lanseres i Norge i mars fra 1499 euro, rundt 17 000 kroner. Den bærbare maskinen lanseres i løpet av første kvartal og starter på 1999 euro, rundt 22 500 kroner.

Annonse