nintendo 3ds
Ikke alle, men noen, 3Ds og Wii U har allerede før april 2024 mistet muligheten til å spille på nett.

Annonse


OPPDATERT: Nintendo stenger dette i natt

Det var tidllig i oktober i år at vi skrev “Nintendo har bekreftet en viktig nedstengning for 3DS og Wii U-nettspillere.”

Artikkelen inneholder annonselenke

Først publisert 27. desember 2023.

Oppdatert, 8. april, 17:40:

Annonse


Nintendo stenger Wii U og 3DS-serverne klokka 19:00 amerikansk øst-kyst-tid i dag, det er natt til tirsdag 01:00 norsk tid.

Noen spillere har allerede mistet tilgang

Planen var april neste år, men vi skrev korrekt at Nintendo kunne komme til å skru av nettspilling før våren 2024. Og det er nettopp hva som har skjedd: noen spillere rapporterer om at de har mistet tilgangen til nett-spilling allerede nå i julen – ikke akkurat den mest heldige tiden på året å stenge ned noe slikt, men det var altså varslet.

«I begynnelsen av april 2024 vil nettspilling og annen funksjonalitet som bruker nettkommunikasjon avsluttes for Nintendo 3DS og Wii U-programvare. Dette inkluderer nett-samarbeidsspill, Internettrangeringer og datadistribusjon,” avslører selskapet på sin hjelpeside. Nintendo sier også at de kanskje vil måtte stenge nett-funksjonene tidligere enn i april neste år “om det skulle oppstå situasjoner der det blir vanskelig å fortsette med nett-tjenester for 3DS og Wii U,” meldte vi den gang.

Pretendo leverer nettspilling for de to konsollene

Det er altså ikke slik at alle har mistet tilgang, men flere spillere rapporterer at det til og med oppstod før julaften. Jonathan Barrow leder Pretendo, et prosjekt som håper å støtte flerspiller på eldre Nintendo-plattformer, bekrefter at selskapets plan er å gradvis stenge ned.

Pretendo er en gratis og fri kildekodeerstatning for Nintendo sine tjenere for både 3DS-en og Wii U-en, som tillater nettbasert tilkobling for alle, til og med etter at de originale tjenerne legges ned

Pretendo

Selskapet påpekte den gang at kunder fremdeles vil kunne laste ned oppdateringer og tidligere handlet programvare og DLC-er fra 3DS- og Wii U sine “eShops” i “overskuelig fremtid.”

Annonse