apple store
Apple vil om noen år trolig får konkurranse fra Jony Ive, sin tidligere stjernedesigner.

Annonse


Apples stjernedesigner går til Jony Ive og Sam Altman

Vi hadde i utgangspunktet ikke de store forhåpeningene til at Jony Ive, Apples tidligere design-legende, som nå leder designbyrået LoveFrom, og Sam Altman fra OpenAI, faktisk skulle lansere et AI-produkt. Nå viser det seg at de er seriøse, og at det er snakk om flere produkter og et nytt selskap.

Apple har mistet 14 designere fra Ives tidligere design-team siden 2019

Det ser altså ut til at samtlige parter er langt mer seriøse enn hva vi trodde, for nå blir Tang Tan en del av LoveFrom sin avdeling som skal utvikle nettopp et AI-produkt. Du husker kanskje saken fra tidlig i desember da vi meldte at Tan forlater Apple i februar 2024:

“Nå mister Apple en nøkkelperson i Tang Tan som var “Vice President of Product Design.” Det er en gyllen tittel hos selskapet. Det eneste vi kan si akkurat i dette øyeblikket, er at det i det minste ikke er sjefen for AI-teamet, men når en person som har ansvaret for iPhone- og Watch-designet forsvinner, skal man ikke underdrive alvorligehetsgraden. Tan forsvinner fra selskapet i februar, så er spørsmålet om Apple fikk god nok tid til å finne en talentfull erstatter.”

En av de siste har forlatt Apple

Ser vi omrisset av et nytt, stort selskap, eller blir det et hobby-prosjekt?

Det er Bloomberg som avslører at Tan blir endel av LoveFrom sitt team, og det er snakk om enheter i flertall. Tan vil få ansvaret for ikke bare å designe hvordan de skal se ut, men også hvordan produktene skal fungere. Selvsagt skal Altman, som bekreftet av avisen, levere den underliggende programvaren.

Annonse


Bloombergs Mark Gurman rapporterer at Ives langsiktige mål er å skape et nytt selskap for å utvikle produktene, noe som gir mening all den tid LoveFrom er et designbyrå, men at de nå er i hyringsfasen – produktene er dessuten i en tidlig utviklingsfase.

Det pikante er at Altmans samarbeid med Ive skal ha vært en av grunnene til at OpenAI medgrunderen ble sparket fra selskapet, da de mente han prioriterte andre oppgaver i for stor grad. Altman kom som kjent tilbake etter flere kaotiske døgn med motstridende meldinger.

Annonse