apple iphone
Apple fjernet ønsketlistene uten å si ifra, og de som brukte mange år på å lage dem er ikke glade.

Annonse


Apple bare fjernet det

Apple fjernet en funksjon det har vært lite snakk om, da de lanserte iOS 17.2 og iPadOS 17.2

Ønskelistene ble fjernet da Apple lanserte iOS 17.2

Endringen det er snakk om var muligheten til å handle TV-serier og filmer fra iTunes Store-appen på begge plattformene, noe som også dro med seg en annen endring via en server-oppdatering: ønske-listene ble fjernet på iOS og iPad. At en funksjon forsvinner er i seg selv ikke så overraskende, mer overraskende er det at kundene ikke ble varslet om endringen på forhånd og kunne redde innholdet.

Problemet gjelder for alle de kundene som hadde kurert lange ønskelister gjennom mange år. En av kundene skriver på Reddit at planen var å handle mye, men at nå som listen med 400 filmer er fjernet, så kommer de ikke lenger til å gidde. Flere av kundene som brukte selskapets ønskelister anbefaler folk å bruke Cheapcharts.info eller etterboxd.com i stedet.

+-knappen gjør noe annet nå

Som MacRumors påpeker er det i de nyeste tvOS, iOS og iPadOS-versjonene en +-knapp, men den lagrer kun innhold i en spill-av-neste-liste, og er ikke en permanent lagret ønske-liste. Håpet for de berørte kundene er at Apple legger tilbake en lignende funksjon.

Merkverdig nok er ikke alle brukerne berørte, da de har mulighet til å åpne iTunes Store-butikken på ønsket iOS-enhet, “trykke” hamburger-menyen på toppen og se ønskelisten. “De som opprettet listene på en Apple TV ser ikke ut til å ha noen som helst måte å hente dem frem,” legger MacRumors til.

Nå som det er jul, må du også vær klar over dette i forbindelse med digitale gave-kjøp:

Du kan ikke gi bort apper, TV-programmer eller filmer på Mac eller PC. For å gi bort disse objektene må du bruke iPhone eller iPad. Du kan ikke gi bort enkeltsanger på iPhone eller iPad. For å gi bort en sang bruker du Mac eller PC.

Apple

Annonse