google søk 2023
Google feirer i år 25 år og har i den anledning gjort ekstra stas på søk.

Annonse


Dette søkte nordmenn etter

Tradisjonen tro har Google publisert lister over hva som var mest populært å søke på.

Oppenheimer, Hamas og svak krone

“I år vil imidlertid tradisjonen endres litt ettersom Google feirer 25 år, og feiringen av jubileet markeres med en spesialutgave av årets søketrender. Denne gangen fremheves de mest søkte personene, stedene og fenomenene gjennom tidene, ikke bare det siste året,” melder selskapet:

Den norske listen viser at krigene i Ukraina og på Gaza, Reiulf Steen og svak krone er noe av det nordmenn har vært mest opptatte av i år.

Google

På siden kan man velge hvilket land man ønsker å undersøke. Google har dessuten delt opp søk i en rekke kategorier som film og TV, hva er…, hvordan og hvorfor:

Dette uttaler Google Norge om søketrendene i 2023

– Årets søketrender er et speilbilde av hva som har opptatt nordmenn det siste året, og vi er åpenbart nysgjerrige og søker forståelse for hva som foregår i verden. Samtidig er det ingen tvil om at vi har fått med oss fenomenet “Barbenheimer” og at Reiulf Steen har fått fornyet interesse som følge av NRK-serien. Folk kommer til Google for å finne frem i verden, og det er årets liste nok et eksempel på, sier Sondre Ronander, kommunikasjonssjef i Google Norge. 

Annonse