gta 6
Grand Theft Auto VI lanseres tidlig i 2025 og ser ut til å være en mesterlig visuell prestasjon.

Annonse


Dette ER ekte

Digital Foundry har nøye analysert GTA 6-traileren, den første i rekken av flere før spillet lanseres en gang våren 2025. Ryktet er mars.

4K og 60 FPS er det bare å glemme – vent på PC-versjonen

Grafikken er så imponerende at mange av oss har lurt på: er dette CGI? Gjengen konkluderer kjapt med at nei, ikke i de fleste tilfeller, og demonstrerer det med en rekke eksempler der man kan se aktiv bruk av kantutjevning og 1440p-oppløsning og kanskje mindre med 30 FPS som mål. Årsaken til at grafikken likevel er så imponerende er det som ser ut som bruk av “ray traced global illumination,” som Cyberpunk 2077, kombinert med et høyt detaljnivå og veldig mye samtidig aktivitet i hver scene.

“80 prosent av dette er ekte grafikk,” hevder DF’ grafikk-ekspert Alexander Battaglia. Det påpekes at når man ser en rekke klipp via det som skal simulere en mobil-skjerm, ala TikTok-opptak av populær-kultur-fenomen, så ser det ut til at Rockstar har gjort en god del etterbehandling med videoen.

Med 1440p og kanskje lavere oppløsning og 30 FPS er det langt mer troverdig at veldig få, om noen deler av traileren, er CGI og at dagens konsoller vil klare å kjøre spillet som jo kun lanseres til Playstation 5 og Xbox Series X og S.

Annonse