gta 6
GTA 6 ser ut til å gjøre en god jobb med å kopiere den absurde verdenen vår og gjøre spill-popkultur av det. Bilde: CentralGamingHub/X

Annonse


En av dem er ekte

GTA er popkultur fordi spill-serien tar en nesten tidløs temperatur på vestlig kultur med fokus på ukultur.

Mest sett

Vi skrev tidligere i dag om den vanvittige interessen rundt traileren som 08:44 på morgenen hadde 45,5 millioner visninger og 6,1 millioner positive reaksjoner på YouTube – dette tallet er ved publisering av denne artikkelen oppe i 73 millioner visninger og 7,8 tomler opp. Etter 13 timer hadde den over 61 millioner visninger – det er rekord for flest visninger for innhold som ikke er musikkvideo.

Spillet har også hatt meget stramt manus og god dialog på høyde med det beste fra Hollywood, og bedre enn det mest som produseres i California-byen per dags dato.

Ettersom 2025, med en potensiell lansering i mars nærmer seg, vil fansen fortsette å spekulere. Som denne smarte observasjonen fra “RudraRousseau” hos Reddit som påpeker ankel-sporeren satt på av politiet. Kanskje ikke spilleren får tilgang til hele kartet med en gang?

“Florida man”

Et annet triks Rockstar gjør denne gang, foruten å være veldig kultur-spesifikke i forhold til hvilke områder spilleren opplever (byen er Florida denne gang,) er å sakse virkelige hendelser og kopiere dem inn i spillet. Dette skaper en nærhet mot den virkelige verdenen som suger spilleren mer inn i sjangeren “historie-drevet åpen-verden,” men er også effektiv PR.

Annonse


GTA Vice City ble lansert i oktober 2002. Mye har skjedd med grafikk på 23 år.

De mest ivrige vil gå igjennom hver filmramme i den første traileren på 90 sekunder og plukke alt fra hverandre, og finne interessante referanser. Det er nettopp hva @CGHchannel har gjort på X.

En ting er det som ser ut som en genial måte å rekonstruere virkelig absurde hendelser fra den virkelige verdenen inn i et spill, noe annet er å få det til å se så ekte ut at man har problemer med å se hva som er virkelighet fra en lokal TV-stasjon, og hva som er kopi:

Annonse