cybertruck
Cybertruck-prisene og rekkeviddene er avslørt, men en EU-lansering er ikke planlagt i skrivende stund selv om produktsiden er å finne på norsk.

Annonse


Dette koster Cybertruck – slik er rekkevidden

Tesla får endelig mulighet til å feire Cybertruck.

Oppdatert 22:32.

Opp til 547 km rekkevidde

Prisene for Teslas pickup er endelig avslørt, og det samme er de grunnleggende egenskapene. Noe man må merke seg med en gang: foruten at de ikke lanseres i EU (men bilens nettside er oversatt til norsk, så et slags håp er det jo), så kommer ikke bakhjulstrekkmodellen før i 2025.

Tesla skryter av at Cybertruck støtter 1134 kg nyttelast og 4990 kg tauekapasitet som gjør at man kan “kan frakte alt du trenger – noe som tilsvarer en gjennomsnittlig afrikansk elefant. Det supersterke planet i komposittmateriale trenger ikke en lasteplanbeskyttelse, og det er stort nok for 4’x8’ med byggematerialer.”

Annonse


Lad opp til 219 km rekkevidde med bare 15 minutter med superlading. Et ultrahardt eksoskjelett i rustfritt stål bidrar til å redusere bulker, skader og langsiktig korrosjon. Reparasjoner er enkle og raske.

Tesla

4 x 4-modellen lanseres neste år og ditto for Cyberbeast-modellen som koster 99 990 dollar og har:

  • 515 km rekkevidde
  • 0 – 60 mph på 2,6 sekunder
  • 209 km/t maksfart
  • 845 hester

4 x 4-modellen koster 68 890 dollar og har:

  • 547 km rekkevidde
  • 0 – 60 mph på 4,1 sekunder
  • 180 km/t maksfart
  • 600 hester

Solid og robust nok til å kjøre hvor som helst. Tåler alt med elektronisk adaptiv luftfjæring som har 305 mm bevegelsesrom og 432 mm klaring.

Tesla

Bakhjulsdrift-modellen starter på 49 890 dollar og byr på:

  • 402 km rekkevidde
  • 0 – 60 mph på 6,5 sekunder

Et ultrahardt eksoskjelett i rustfritt stål bidrar til å redusere bulker, skader og langvarig korrosjon. Reparasjoner er enkle og raske.

Tesla

Lanseringsfesten kan følges direkte på X

Det er de første leveransene for kundene som var først ute som skal skje i kveld klokken 21:00 norsk tid. Allerede noen timer før pressekonferansen har det lekket kommende tilbehør og en Cybertruck-funksjon mange lurer veldig på hva egentlig innebærer.

Først ut er et “basecamp” telt døpt “Basecapmp” som har lekket via Teslas app. Teltet som monteres på bilens lasteplan leveres med madrass. Appen nevner også “Cybertruck solar,” uten at vi vet noe mer enn hva navnet avslører.

Interessant er det også at det spesielle kjøretøyet får “Beast Mode.” Det er ikke deatljert hva det egentlig er, men vi tipper det gir mer kraft til Cybertrucken på en eller flere måter, eller kanskje det bare er som Ludicrous til Plaid, altså mye kjappere akselerasjon.

Annonse