Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Jeg går aldri tilbake – “Oral-B iO 3′”

Sist gang jeg testet en Oral-B-tannbørste var i januar.

Introduksjon

Den gang var det toppmodellen, Oral-B iO10, jeg ga jobben med å rengjøre og hvite tennene mine. Fordi det er toppmodellen har den flere børsteinnstillinger, app-støtte og skjerm – det har ikke iO 3. Men må du virkelig ut med 3000 kroner for rene tenner? Nei, men det er til hjelp. Det er min konklusjon etter å ha testet den langt rimeligere iO 3-modellen med familien på slep.

Spesifikasjoner (999 kroner):

  • Mikrovibrasjoner
  • 3 pusseinnstillinger for å tilpasse tannpussingen: Daglig rengjøring, sensitiv, hvitgjørende
  • Smart trykksensor
  • Matte Black, White og Icy Blue
  • 1x iO3 elektrisk tannbørste
  • 1x børstehode
  • 1x lader
  • 1x refillholder

I bruk

“Smart trykksensor signaliserer rødt, hvitt eller grønt for å varsle deg om at du pusser for hardt, for mykt eller akkurat passe,” reklamerer Oral-B. Dette er, foruten den kjappe motoren og det lave lydnivået, en av de største fordelene med iO-serien til produsenten. Du vil, som meg, også sette pris på at man kan klatte på tannkrem og starte børstehodet uten at den slenger ut pastaen på baderoms-speilet.

Kanskje har du brukt elektriske børster med et tradisjonelt børstehode tidligere? For meg er det å gå tilbake i tid, og ikke på en god måte. Børstehodet til Oral-Bs iO-serie er nemlig stort nok til at man ikke bruker for lang tid, men lite nok til at man når alle deler i munnen.

Børsten varsler rødt om man presser for hardt, og grønt når trykket er korrekt. Så enkelt at selv en fireåring forstår det, og dette er den store fordelen: Pusser du andres tenner to ganger om dagen? Man vet jo ikke hvor mye trykk som påføres de minste. Med et trykkfølsomt børstehode vet man nøyaktig hvor mye press som skal til, og reaksjonen til iO 3 er akkurat like hurtig som storebror iO10.

Annonse


Men, det er et men her, og det er som følger: Med appen vil man også se i sanntid hvor man ikke har kommet til. Det er det bare å glemme med denne modellen. Ønsker du derfor å garantere at alle tennene til de minste er børstet rene, må man gå for en dyrere børste med app-visning. En ting vet jeg: Jeg kommer aldri til å gå tilbake til børster uten trykksensor, det er nå et must for meg.

Konklusjon

iO 3 rengjør effektivt og sensoren er noe man ikke vil miste etter å ha testet, spesielt om man må børste andres tenner. Børstehodet er lite, men stort nok, og det følger med en liten gummi-dings som fester seg til vasken slik at hele familien kan ha sine egne børstehoder – dermed slipper man å handle tre av dem.

At det tar over 15 timer å fullade iO 3 er et minus. Laderen teller ikke minuttene du har pusset, da den ikke har noen skjerm, et annet. Med to uker batterilevetid vil det i de aller fleste tilfeller ikke være det største problemet all den tid man alltid plasserer den på laderen når man er ferdig morgen og kveld.

Du må være klar over at børstehodene ikke er de billigste: 440 kroner for fire av dem er normal pris. Oral-B anbefaler man skifter dem hver tredje måned, så en en voldsomt utgift blir det jo ikke.

Jeg går aldri tilbake – “Oral-B iO 3′”
Vi konkluderer
iO 3 er en veldig effektiv børste med Oral-B sin avanserte motor. Sensoren er et must og man vil aldri tilbake til en tid før man visste hvor mye trykk som skulle til, men merk at denne ikke har app-støtte og at børstehodene koster noen hundrelapper.
Leservurdering44 Vurderinger
2.2
+
Tennene blir veldig rene
Trykk-sensor
Kjapt børstehode med smart størrelse
Tre pusse-innstillinger
Nesten musestille
-
Ingen app
Treg lading
Lader teller ikke pussetid
8.6

Annonse