synapse test
Synapse er vel verdt tiden din om du allerede er innforstått med begrensingene til VR-hodesett som PSVR 2.

Annonse


Det beste VR-skytespillet – “Synapse”

VR-spilling har funnet sitt plass i markedet, selv om alle venter på et slags gjennombrudd. Det kan i beste fall ha vært naivt.

Introduksjon

At ting tar tid med å løsne er en underdrivelse, men ikke så overraskende når man tenker litt mer på det: man lukker ute verden med et VR-hodesett, ørepluggene må inn og de veier mer enn man kunne ønske. De kraftigste er ei heller trådløse, og ofte må det ryddes plass. Det blir litt for mye “dørstokk”-mil. Det er altså større maskinvareforbedringer som må til før dette markedet virkelig tar av, men det betyr ikke at det ikke er mulig å finne god underholdning som samtidig brenner kalorier.

Det var altså med mer enn en liten dose pessimisme jeg tok på meg PSVR 2-hodesettet til Playstation 5 og startet Synapse, en av de mest omtalte FPS-spillene til Sonys nyeste VR-hodesett. Skulle det virkelig klaffe denne gang?

Spillbarhet

Synapse er et ferdighetsbasert FPS-spill med stort fokus på fysisk aktivitet! Jepp, det er nemlig støtte for komplett kroppsfrihet der du dukker og hopper unna kulene som kjapt kommer i din retning. I kombinasjon med kropps-gameplay nytter spillet vibrasjonene i kontrollerne til sin store fordel, og det føles herlig å bruke våpnene, noe som jo er noe av det aller viktigste i et “gun play”-spill som Synapse.

Annonse


Telekinesemekanikken er utrolig tilfredsstillende i dette spillet, og med det har spillet med godt våpen-gameplay vellykket laget en godt fundament for timevis med moro.

Fiender kan være overveldende og utløse kamp-eller-flukt-responsen din, og deres evne til å koordinere bevegelsene sine gir et ekstra lag med utfordringer. Når man føler det så mye på kroppen har utviklerne på mange måter gjort jobben sin.

Selv om det er underutnyttet, kan klatring brukes til flankering og vertikal bevegelse. Nivådesignet er utmerket, og fiendens sporing er intuitiv.

Konklusjon

Synapse er et fartsfylt cover-actionskytespill der spillbarheten og den fysiske aktiviteten er høydepunktene – historien er derfor ikke så viktig, og det er kanskje for det beste. Miljøene er dog oppslukende og atmosfæriske, og stemmeskuespillet er på topp, spesielt David Hayters opptreden er flott.

Totalt sett er Synapse et morsomt og engasjerende skytespill med en unik blanding av mindre seriøse elementer og omslagsbasert kamp. Spillet er vel verdt prislappen, men det er ikke det beste rogue-lignende skytespillet på markedet. Hvis du leter etter et fartsfylt og utfordrende skytespill med en tilfredsstillende telekinesemekaniker, er Synapse verdt å sjekke ut.

Synapse er et fartsfylt cover-actionskytespill der spillbarheten og den fysiske aktiviteten er høydepunktene. Miljøene er oppslukende og atmosfæriske, og stemmeskuespillet er på topp, spesielt David Hayters opptreden, men historien er ikke akkurat noe man vil huske i lang tid fremover.

Totalt sett er Synapse et morsomt og engasjerende skytespill der de to grunn-elementene fungerer godt: skytingen og bevegelsesfriheten. Spillet er vel verdt prislappen, men det er ikke det beste rogue-lignende skytespillet på markedet om man ser utenfor VR-markedet. Likevel, om du leter etter et fartsfylt og utfordrende skytespill med tilfredsstillende og utfordrende gameplay, er Synapse verdt å sjekke ut.

Det beste VR-skytespillet – “Synapse”
Vi konkluderer
VR-spill leverer fremdeles ikke den beste total-pakken, og Synapse er et eksempel på at historien må vike, men det som er viktig, gunplay og bevegelse, sitter som et skudd.
Leservurdering23 Vurderinger
4.3
+
Herlig gunplay-følelse
Full kroppskontroll
Godt stemmeskuespill
-
Det er ikke nok fiende-variasjon
Historien er forglemmelig
Begrenset våpenutvalg
8.3

Annonse