google drive
Google har ikke, i det minste ikke ifølge ikke-offiisielle rapporter, klart å løse problemet med at Drive-filer plutselig forsvant.

Annonse


MARERITTET: Filene siden mai er borte

Flere Google Drive-kunder har opplevd marerittet: de åpnet sky-disken sin og fant ut at alt innhold lagret etter mai i år er borte.

Har disse Google Drive-kundene mistet alt for alltid?

Google har visstnok svart en bruker som har problemet og uttaler at de sporer saken til den aktuelle brukeren. Selskapet skal ha uttalt til en bruker at flere kunder er berørte og at det frarådes å gjøre endringer på rot- og datamappen mens Google undersøker hva i alle dager det er som skjer.

Brukeren publiserte opprinnelige at “Google Disk-filene mine forsvant plutselig. Disken gikk bokstavelig talt tilbake til tilstanden den var i mai 2023. Mappestrukturen gikk også tilbake til mai, mens Google Disk-aktivitet ikke viser endringer, kun aktivitet som var i mai,” melder brukeren som legger til at ingen filer er manuelt slettet og at det ikke er noen filer i papirkurven – ei heller ble filene synkronisert. “Jeg brukte stasjonen lokalt,” opplyses det.

Det er lite informasjon om hva som har skjedd; noen brukere rapporterte at synkronisering rett og slett hadde sluttet å fungere, så skylagringen var utdatert. Andre kunne få noe av informasjonen tilbake ved å fikle med bufrede filer, selv om det begrensede rådet som ble tilbudt for de berørte var å la ting være i fred til ingeniører kommer opp med en løsning.

The Register

Og det er kanskje der problemet ligger, altså Google Drive-programmet. Merk at dette ikke er bekreftet at Google (vi går ikke god for dette,) men at en mulig løsning er å installere en eldre versjon av Google Drive.

Annonse