nvidia ai bil
Franske Valeo beskylder Nvidia for å ha stjålet selvkjørende teknologi og har saksøkt dem i California. Bilde: Nvidia

Annonse


Delte skjermen – det kan koste Nvidia dyrt

Valeo, et fransk bil-teknologi-selskap, har saksøkt Nvidia i Frankrike etter en medarbeider-feil og senere potensielt tyveri: deling av skjerm og tilhørende kildekode.

Valeo mener selskapet kan ha spart hundrevis av millioner av dollar

De to selskapene samarbeidet opprinnelig om parkering og kjørehjelp og det franske selskapet hadde hovedansvaret for program- og maskinvare. Det opphørte delvis da Nvidia i 2021 vant kontrakten om å utvikle programvare-biten av førerhjelp-systemene. Med dette i mente: Mohammad Moniruzzaman jobbet først for Valeo og skal ved en feil ha delt skjermen sin slik at Nvidia fikk se kildekode til det som skal ha vært viktig informasjon om selvkjørende biler.

Søksmålet bedyrer at Moniruzzaman kjapt fant ut hvor viktig han kunne være, og skal ha gitt tilgang til Valeos systemer hvor han skal ha delt 6GB med kildekode og “titusenvis av filer.” Noen måneder senere sluttet han i det franske selskapet og startet å jobbe hos Nvidia der han starte med nøyaktig det samme prosjektet han var involvert i hos Valeo.

Bestrider påstandene

“Valeo sa at den tidligere ansatte innrømmet å ha stjålet programvaren, og at tysk politi fant dokumentasjonen og maskinvaren festet på Moniruzzamans vegger da hjemmet hans ble raidet,” skriver Engadget.

Nvidias advokater mener at selskapet ikke har brukt for koden i et brev datert juni 2022 skriver de: “Nvidia har ingen interesse i Valeos kode eller dens påståtte forretningshemmeligheter og har tatt umiddelbare konkrete skritt for å beskytte kundens påståtte rettigheter.” Valeo mener dette er uriktig, og klaget inn selskapet 7. november i år i San Jose, California.

Annonse