rtx 4090 smeltet
Det er ikke nødvendigvis brukerfeil som medfører at RTX 4090-strømkabelen smelter, og nå har det kommet en ny strømkabel for disse kortene.

Annonse


“Jeg må fikse hundrevis i måneden”

NorthridgeFix, en PC reparasjons-butikk i California, merker presset fra ulykksalige RTX 4090-kunder.

“Hundrevis i måneden”

For 20 til 25 ødelagte RTX 4090 med smeltet strømkabel må fikses hver eneste uke. Det er en god stund siden vi hørte om dette problemet sist: det var i oktober i fjor at de første kortene dukket opp hos kundene, og de første rapportene om problemene med de dyre kortene, som fremdeles koster fra drøye 20 000 kroner, nok skremte potensielle kunder fra å handle.

Men problemet som det ble spekulert i at var feil med Nvidia sine produkter, var slik vi skjønner det, ikke produksjonsfeil, men at kundene ikke hadde dyttet kabelen langt nok inn – det er nemlig ingen klikke-lyd når den er helt inne.

Det er ikke bare brukerfeil

Nvidia uttalte i november i fjor at de kjente til 50 kort med smeltet 12VHPWR-kobling og at problemet som regel var at strøm-pluggen ikke var helt inne i kortet og at det derfor var brukerfeil. NorthridgeFix er uenige og mener det er Nvidia sine GeForce RTX 4090-kort det er noe feil med, og det kan de har rett i.

For PCI SIG, standardiseringsorganisasjonen som bestemmer hvordan slike plukker skal designes, har valgt å endre designet. Den nye strøm-kabelen for slike skjermkort heter 12V-2×6. Igors Lab har et sammenligningsbilde mellom de to koblingene.

NorthridgeFix snakker ut om problemene:

Annonse


Annonse


Annonse